Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Nova programació d'ACUA: entre gener i juny..grans espectacles de dansa, teatre i música

Nova programació d'ACUA: entre gener i juny, gaudeix amb grans espectacles de dansa, teatre i música

Alacant, 16 de desembre de 2016

Conchita, Titoyaya Dansa, l'Aula de Teatre i l'Aula de Dansa Contemporània de la UA, Javier Robles o TEADA, entre les propostes de la nova programació d'ACUA.

La programació d'ACUA torna el segon semestre del curs. Entre el gener i juny del 2017, un total de 19 activitats seran les protagonistes de les arts escèniques en la Universitat d'Alacant. Comencem amb un recital de la nostra coral el 20 de gener i finalitzem amb l'Aula de Teatre de la UPUA el 13 de juny; i entre un i un altre espectacle, pujaran al Paranimf clàssics teatrals de Lorca, Arniches o Beckett; concerts que van des de la música clàssica al pop més actual; representacions de dansa per a sentir alhora que reflexionar... En definitva, una vegada més podrem prendre el pols a les últimes avantguardes, deixar-nos embeure pels clàssics, aprofundir en la nostra realitat a través de l'art i, sobretot, gaudir. ¡Bon ACUA!


PROGRAMACIÓ
GENER-FEBRER

 • Comencem amb un recital de música coral, la recaptació de la qual anirà íntegrament a benefici d'una bona causa. El divendres 20 de gener, a les 20:00 h., en el Paranimf, podràs gaudir del concert VEU Solidària a càrrec de la Coral Universitat d'Alacant, dirigida per Shlomo Rodríguez.i amb la participació especial del cantant Javier Robles. L'entrada-donatiu serà de 5 €, destinats a la Fundacióm Noray Proyecto Hombre Alicante.

 • I si al gener no pogueres assistir a gaudir de la nostra coral, no et preocupes. El dilluns 6 de febrer, també a les 20.00 h. en el Paranimf, tens una nova oportunitat per a col·laborar amb causes socials en una segona vetlada musical de VEU Solidària, aquesta vegada a benefici de la Fundació Secretariat Gitano.L'entrada-donatiu serà en aquesta ocasió de 3 €.

 • El dimecres 8 de febrer donem el tret d'eixida als espectacles de teatre amb Nit de Sant Joan, del grup de teatre de l'IES El Pla. Aquest col·lectiu, que ja sap el que és pujar a les taules del Paranimf, tornarà a posar en escena aquest espectacle sobre la nit més curta de l'any, que va estrenar fa 30 anys la cèlebre companyia Dagoll Dagom. La cita, a les 11.30 h. La sessió està destinada fonamentalment als IES; no obstant açò, el públic interessat també pot adquirir la seua entrada.

 • Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett... estàs cantant ja algunes de les seues famoses cançons? Llavors no ets pots perdre a Javier Roblesi el seu xou de música swing White on Black, on l'artista ens traslladarà a Las Vegas dels enlluernadors 50 al costat de la seua banda de jazz i els seus ballarins. Gaudeix-ho el dimecres 15 de febrer, a les 20:00 h., en el Paranimf, a un preu de 5 €.
 • L'endemà, el dijous 16 de febrer a les 19:00 h., desembarca en el Paranimf de la nostra Universitat d'Alacant la Ràdio EPS (Ràdio de l'Escola Politècnica Superior) amb el seu 4t dia de la Ràdio EPS. Començarà amb un concurs de programes amb proves d'improvisació en ràdio, guiades per la companyia de teatre alacantina de improvisació teatral "Improvivencia", al que seguirà el concert de Pura Mandanga.
 • El dimecres 22 de febrer a les 20:00 h., tindrem un nou concert del Club 100 en vivo.En aquesta ocasió, l'artista convidada serà Conchita, que recentment acaba de publicar el seu nou àlbum: Incendios. Les entrades són totalment gratuïtes, pots arreplegar les teues invitacions en Cadena 100 Alacant (Rambla Méndez Nuñez, 45. Entl.) i en la Universitat d'Alacant, en els punts habituals.

 • Reprenem el teatre dirigit als IES el dimarts 28 de febrer, a les 11.30 h., amb la posada en escena d'un clàssic en el Paranimf: Esperando a Godot, de Samuel Beckett, en un muntatge de Tossal Teatre.Sota la direcció de Manuel Palazón. Si formes part d'un centre educatiu i vols portar als teus alumnes, pots fer una reserva; també pots assistir com a públic general.

MARÇ-ABRIL

 • Obrim el mes amb dansa contemporània. Projecte Titotaya, companyia valenciana els espectacles de la qual han tingut abast internacional, i que compleix 10 anys, presenta en el Paranimf: Lluita, on aporten la seua particular versió d'aquest concepte en un espai escènic inspirat en el dohyo japonés. Serà el dimecres 1 de març, a les 20:00 h., a un preu de 5 €.
 • Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, a les 19:00 h., arriba al Paranimf ¿Hasta cuando Catalina...? Monólogos en clave de mujer escrits i dirigits per Isabel Tomás, del grup de teatre Les Ladies. Pots arreplegar la teua invitació en els punts destinats a tal fi.
 • El dimecres 15 de març, la Facultat d'Educació acollirà a les 20:00 h. un concert de música barroca, Walk in the way of Faith, que incorpora obres de J. S. Bach i Henry Purcell. El grup encarregat del recital serà 152, constituït per membres del Cor de Cambra Contrapunctum, que tindran l'oportunitat de demostrar les seues qualitats com a instrumentistes en companyia de dos cantants professionals del cor. L'entrada, per invitació.

 • Celebrem el 150 aniversari del naixement de Carlos Arniches amb El Metodo Gorritz. El musical, una versió a càrrec de Juan Luis Mira de l'obra homònima de l'alacantí que, si bé és de les menys conegudes, compta amb tots els ingredients per a pujar-se a escena amb la gràcia, l'originalitat i la fina ironia que caracteritzen a l'autor. Podràs arreplegar la teua invitació en els punts habituals; la funció tindrà lloc el dimecres 22 de març, a les 20:00 h., en el Paranimf.
 • I seguim amb teatre, aquesta vegada amb un muntatge contemporani de creació. El dimecres 5 d'abril, a les 20:00 h., podrem gaudir en el Paranimf de la companyia catalana La Calòrica. Sobre el fenomen de les feines de merda és "un espectacle d'històries breus, intenses i directes on, entre grans dosis d'humor, ens preguntem què és 'la feina', per què la fem, com ens identifica i per què li dediquem la part més important de les nostres vides". Si no t'ho vols perdre, pots adquirir les teues entrades a un preu de 5 €.

 


MAIG-JUNY
 • És el torn de La Història del Rock, un viatge a través del temps que ens acosta i presenta la història d'aquest gènere musical des del seu naixement, orígens, instruments i evolució. Amb músics professionals en directe, projeccions pedagògiques i anècdotes inoblidables de cada cançó, podràs traure el teu costat més rocker el dimecres 3 de maig a les 11:30h. en el Paranimf, en una funció especialment dirigida als IES (si bé, com sempre, el públic general també pot adquirir la seua entrada).
 • Però el mes de maig en la UA sempre es caracteritza per l'estrena dels treballs desenvolupats en les diferents Aules Culturals; enguany no podia ser una excepció. El dimarts 16 de maig li toca a l'Aula de Teatre, concretament, de les agrupacions que la conformen, la dedicada al teatre contemporani. Sota l'adreça de Toni Ferri, presentaran Besos, un text sobre l'amor escrit per Carles Alberola i Roberto García, tàndem habitual d'una de les companyies teatrals amb més solera de la nostra Comunitat: Albena Teatre.Serà en el Paranimf, a les 20:00 h. Entrada per invitació.

 • Després de la seua funció solidària de gener, torna la Coral Universitat d'Alacant, liderada per Shlomo Rodríguez, per a presentar-nos tot el treball realitzat durant l'any pel col·lectiu. Serà el dimecres 17 de maig, en les mateixes condicions que per a la resta d'estrenes de les Aules: a les 20:00 h., en el Paranimf i amb entrada per invitació.
 • El dvendres 19 de maig continuen les estrenes. El grup de teatre clàssic, sota l'adreça d'Iván Jiménez, presenta Comedia sin título, la gran obra que Federico García Lorca caminava creant quan va ser afusellat, fa ara 80 anys, i que s'insereix dins de la seua trilogia del Teatre Impossible juntament amb Así que pasen cinco años i El público. L'horari i les entrades, igual que en el cas anterior, a les 20:00 h., amb invitació.

 

EXPOSICIONS

Una desena de noves exposicions arribaran al Museu de la Universitat d’Alacant i a la Sala Aifos del Campus.

Obri la programació la mostra de Rafael Maestro “Poema envasado al vacío”. (Inauguració 19 de gener a les 19 hores. MUA-Sala Sempere), una instal·lació amb la qual l’autor ironitza sobre l’art en si mateix, per a desentranyar com la cultura actua sobre la societat i com la societat se’n defensa. L’art pot ser considerat perillós i en determinats moments cal “envasar-lo al buit” perquè no influïsca.

El 27 de gener arribarà al MUA una de les grans apostes expositives programades per a aquest semestre, de producció pròpia, amb Arcadi Blasco com a protagonista. Comissariada per José Piqueras, aquesta exposició podrà veure’s a la sala El Cub sota el títol "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)". La mostra pretén fer conèixer i difondre l’obra artística que el jove Blasco va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període. És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

El mes de febrer tindrà una exposició sobre Marie Curie a la sala Aifos, i exposarà l’obra fotogràfica de José Antonio Robés a la sala Cool del MUA, amb “El vigilant de la neu”, títol d’una de les obres poètiques més emblemàtiques d’Antonio Gamoneda, premi Cervantes 2006. Robés ha creat una col·lecció fotogràfica exclusivament per al Vigilant de la neu. Tots dos autors han volgut compartir la seua obra, fusionar les creacions que, de manera individual, han fet sobre un mateix eix.

Ovidi (MUA-Sala Cool), Mulier, Mulieris (MUA- Sala Sempere) i Intèrprets de Nuremberg (Sala Aifos), seran les exposicions protagonistes del mes de març. La clàssica mostra d’Humor Social s’obrirà al públic al maig a la sala Aifos i finalitzaran el programa la mostra Photo Alacant (MUA-Sala Polivalent) i Trobades d’Art Contemporani (EAC), al juny.

Consulta el nostre apartat veu.ua.es/es/exposiciones i la pàgina del Museu de la Universitat d'Alacant MUA www.mua.ua.es

 

Recollida d'invitacions i informació:


Venda d'entrades: Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol), Instant Tiquet (online), i una hora abans en l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES: entrada 3 €. Reserves per a grups en: ofi.cultura@ua.es


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464