Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Paco Esteve i Beneito presenta "Si ha nevat", premi Enric Valor de Novel·la

Paco Esteve i Beneito presenta "Si ha nevat", premi Enric Valor de Novel·la

Alacant, 13 de desembre de 2016

 

En aquesta cita tindrà lloc la presentació de la segona novel·la publicada per Paco Esteve i Beneito: Si ha nevat, guardonada recentment amb el XXI Premi Enric Valor de Novel·la. L'acte comptarà amb la presència de l'autor, així com de l'escriptor i professor de la Universitat d'Alacant Enric Balaguer.

 

La novel·la

Als 90 anys, Jordi Llopis ha pactat una treva amb la mort. No sap per quant de temps, però hi ha una cosa que ha de fer abans d’anar-se’n: escriure les memòries d’un vell de 80 anys. No són les seues, sinó les de Joan el Coces, un saludador que va viure durant l’últim terç del segle xix. A més de curar les ferides de pobres i rics, el Coces mantenia una relació molt especial amb els Puig, la família que controlava el comerç de la neu. De la mà d’aquest peculiar personatge, l’autor ens convida a fer un recorregut per diversos episodis de la història recent i a descobrir alguns dels secrets que encara s’amaguen en el més profund de les caves de gel de la serra de Mariola.

"Amb un domini magistral del temps narratiu, Paco Esteve i Beneito es revela com un novel·lista original, capaç de combinar elements històrics, periodístics i poètics en una història apassionant i commovedora". 

Bromera, responsable de l'edició ens facilita en aquest enllaç un fragment de la novel·la

 

L'autor

 

Paco Esteve i Beneito (Agres, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d' Alacant i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Ha coordinat les traduccions i els subtítols de la Filmoteca de Catalunya i ha impartit classes a la Universitat de Santiago de Compostel·la i a Mallorca, on treballa actualment. La seua trajectòria literària inclou la novel·la Qui no fa la festa (2013) i Agres i dolces (2015). així com la que ací presentem, Si ha nevat (2016)

 

 

 

novell·la

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464