Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Ressenya de les III Jornades Temàtiques de cinema francòfon

Ressenya de les III Jornades Temàtiques de cinema francòfon

Alacant, 9 de desembre de 2016
Per Irene Valero i Moran

La setmana passada hem assistit a les III Jornadas Temáticas de cine francófono, les quals dirigeixen María Isabel Corbí i MaÀngels Llorca. Després de les anteriors, ara fa dos anys, no només han igualat el nivell sinó que l’ha superat.

Amb l’eix temàtic Voces de mujer y diálogo de religiones i de la mà de personalitats importants i cultivades en aquest àmbit, hem pogut endinsar-nos a les obres fílmiques que ens han presentat. Amb el film La source des femmes (Radiu Mihaileanu, 2011) i de la mà de Juan José Tamayo hem vist una visió més “feminista” de la religió, i ,de nou, José Luis Sanchez Noriega, amb Fatima (Philippe Faucon, 2015), ens ha exposat les “Emociones de mujer en el dialogo de religiones”. També s’ha visionat La passion d’Augustine (Léa Pool, 2015), Je suis le peuple (Anna Roussillon, 2015) i Une porte sur le ciel (Farida Benlyazid, 1988), les quals hem interpretat gràcies a les reflexions del públic i de les directores (María Isabel Corbí i Ma Àngels Lorca), Javier Barreda i Patricia Caillé.

El tema principal ha estat abordat en tot moment, però no només s’ha parlat de les societats francòfones, la dona o les religions, sinó que aquest tema s’ha extrapolat a totes les societats existents. El cinema és un mitjà al qual pot accedir tot tipus de públic, per tant s’ha de veure com un mirall per fer reflexionar la societat.

Comptat i debatut, aquestes són unes jornades magnífiques, a les quals l’assistència no ha fet justícia. Per tant, jo els convide, a l’espera de les IV Jornades, a participar-hi, ja que hem aprés a veure el cinema de diferent manera, i a més, acabem les jornades amb la certesa que ens han fet millors persones.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464