Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Tres exposicions arriben a Alcoi amb la col·laboració de la Càtedra Antoni Miró

Tres exposicions arriben a Alcoi amb la col·laboració de la Càtedra Antoni Miró

Divendres, 2 de desembre de 2016

La Càtedra Antoni Miró, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art contemporani, especialment el lligat al context valencià, col·labora en l'organització de tres exposicions recentment inaugurades en la ciutat d'Alcoi.

 

Costeres, ponts i xemeneies
Antoni Miró, Miquel Navarro

 

 

La història d'una ciutat està testimoniada per la seua herència més purament material. En aqueix sentit, la topografia d'Alcoi determina els objectes que bategen l'exposició, tornant-los iconografia de la ciutat: els carrers en costa, els ponts per a atrevesar els afluents del Serpis i les ximeneres pròpies d'una ciutat industrial.

Antoni Miró ens presenta la seua obra més recent a col·lació d'aquest paisatge urbà; les costes i els ponts seran l'objecte del seu treball, que es mou fonamentalment en l'hiperrealisme, encara que algunes peces incorporen una suau experimentació. Miquel Navarro, pel seu costat, escampa per l'espai de la mostra tot un seguit de ximeneres esbossades esculturalment mitjançant figures geomètriques.

Una exposició imprescindible, amb dos artistes en fase de maduresa i les seues obres ben assentades.

 

 

 

 

 

Idea de paisatge
Pau Sellés Alòs

 

 

"Pau vol sentir, viure i expressar allò que la natura li diu i li demana, i integra i crea una simbiosi entre l'espectador reflexiu de la natura i la mateixa natura. El seu treball no se centra en la mera interpretació visual d'aquesta, en la mimesi, o en la representació; ell la viu, la sent, es l'apropia, ja que forma part dels seues arrels i, a més a més, forma part d'aquesta natura que tant s'estima. El seu entorn, el territori diànic, és el seu referent principal, és per on ell viu, passeja, contempla; però, sobretot, és on arrela com si és tractara d'una forma natural més; els muntanyes que l'envolten són el seu context vivencial i creatiu. Viu i sent la terra, els pedres, els formacions rocoses, els brosses, els arbres , se sent integrat amb ella, i ho demostra a través de l'obra que parteix del seu interior propi, i que ens parla de la seua pròpia experiència simbiòtica vital.

El joc plàstic del dualisme, en la més pura expressió del terme, està present en l'obra de Pau, és un precepte autoimposat, del qual no fuig i al qual li fa front basant-s'en la quotidianitat més absoluta, i és així com utilitza la llum i l'ombra, la nit i el dia, representats en blanc i negre".

Moisès Gil, Dr. en Belles Arts (UPV)

 

 

 

 

 

 

Una mirada indagadora
Rafael Llorens Ferri

 

 

"El mestre del dibuix retorna, en els seus llenços gravats i quimiografíes, la mirada creuada de l'espectador en un joc d'espills que reflecteixen objectes i subjectes que rescata del passat i que és pregunten com poden ser acollits en el segle XXI, sense ser sotmesos a un procés de depuració inquisitorial col·lectiu i inconscient que els faça desaparèixer. Obres en els quals l'observador descobreix una efímera albergínia, un poema, una cadira desfonada, un pebrot ,un crani o un rest de dacsa sota la severa mirada d'un inquisidor o un personatge eixit dónes dels més rancis llibres d'història o dels somnis més inexplicables...

Rafael Lloréns Ferri en aquesta exposició, ens proposa un compendi polièdric, una mostra evocadora, que transita per tots els seus tems, estils i recursos formals".

Josep Lluís Antequera Lucas. Doctor en Història de l'Art. Comissari. Alcoi, Novembre 2016

 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464