Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cultura amb el 8 de març: Las Migas, Martirio i una obra de teatre

Cultura amb el 8 de març: Las Migas, Martirio i una obra de teatre

Lss migasLa Universitat d’Alacant celebra, com cada any, el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, i el Servei de Cultura col·labora amb un programa d'activitats culturals que tindran lloc durant diversos dies.

La primera activitat serà un concert que ofereix el grup de música  Las Migas, que tindrà lloc el 2 de març, a les 20.00 hores al Paranimf. Les entrades tenen un cost de 10 euros. Els punts de venda físics són la llibreria compàs (situada dins del campus universitari) i una hora abans al Paranimf. També es podran obtindre via internet amb la pàgina Instant Ticket.

Aquest grup està compost per quatre dones de diferents ciutats del territori peninsular. Ofereixen al seu públic quatre visions distintes de la música, però totes estan unides per una mateixa passió: el flamenc.

Las Migas comencen una nova etapa, un nou espectacle amb un nou repertori. Les dos andaluses aportaran el so de guitarra mentre que les dos catalanes estaran encarregades del violí. Encara que són molt diferents entre elles, totes coincideixen en la cerca apassionada de la bellesa. El grup defineix el seu espectacle com “una explosió de so pur, únics i rebels”.Martirio ©Moi Fernández

El dilluns 7 de març tindrà lloc al Paranimf, “un recital de música i lletra”. Martirio, fa una conferència sobre “La mujer y la copla en nuestra educación sentimental”. Tindrà inici a les 20.00 hores amb invitació, que pots arreplegar a partir del 15 de febrer al punt d’informació cultural del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA).

El recital fa “un recorregut per tot un món simbòlic i emocional, per un arxiu sonor que ha influït en diverses generacions”, concretament en la seua educació emocional, tot des de la perspectiva de gènere. Martirio ha elegit un tot un repertori “ric en música, poesia, drama, comèdia, crítica, mites, costums que sense dubte tenim imprès i forma part de la nostra cultura”.

El dimecres 9 de març a les 20.00 hores, en el Col·legi Major de la UA, tindrà lloc la representació de l'obra teatral Sarah y Nora toman el té de las cinco a càrrec de la companyia Catarsis, dirigida i escrita per Juan Luis Mira.

L’obra tracta de Sarah Bernard, filla d’una prostituta que va arribar a ser una de les actrius més important de tots els temps. Per altra banda, l’altra protagonista, Eleonora Duse, Nora, filla de còmics nascuda en un vagó d’un tren i considerada com a la gran diva del teatre italià. Una mica més jove que Sarah, va mantenir amb aquesta una feroç rivalitat personal i professional. Si tanquem els ulls, les veurem juntes, en el París de 1897. Han quedat per veure qui sedueix millor al públic o al majordom de torn. El repte està servit.

Pots arreplegar la teua invitació al punt d’informació cultural del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA).

(Un dia abans, el 8 de març, a les 11.00 hores, podràs veure aquesta mateixa obra en la Casa de Cultura de Villena. Més informació.)

 

Sarah y Nora toman el té de las cinco

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464