Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Miles gloriosus", una comèdia clàssica d'embolic al Paranimf

"Miles gloriosus", una comèdia clàssica d'embolic al Paranimf

Alacant, 9 de març de 2016

El pròxim 18 d'abril, a les 12.00 hores, la companyia Clásicos Luna de l'IES Pedro de Luna de Saragossarepresentarà al Paranimf de la UA l'obra de Plaute Miles gloriosus ('El soldat fanfarró').

Miles gloriosus és una comèdia clàssica d'embolic, en la qual Plèusicles, un soldat enamorat de Filocomàsia, és enviat fora de la seua ciutat. Aquests circumstància és aprofitada per Pirgopolínices, soldat fanfarró que presumeix de ser un Casanova per intentar seduir Filocomàsia. Palestrió, esclau intel·ligent i astut, ordeix una trama perquè els amants es tornen a trobar.

teatre Miles gloriosus

En Miles gloriosus, Plaute se serveix del personatge de Pirgopolínices per a tractar els temes clau de la seua producció literària: l'esclau murri, l'equívoc de persones, el joc de paraules, el vell verd, els baixos fons, la prostitució, etc.


Aquest Miles gloriosus va obtenir el 2014 el primer premi de Teatre Grecollatí -modalitat de comèdia- en el novè concurs convocat pel Ministeri d'Educació. El 22 i el 24 d'abril de 2015 es va representar en els Teatres Romans de Mèrida i Sagunt.

El preu de les entrades és de 3 euros i es poden adquirir una hora abans al mateix Parnimf. Reserves per a grups en ofi.cultura@ua.es.

Miles Gloriosus

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464