Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Qualitat, frescor i flamenc fusió: Las Migas al Paranimf

Qualitat, frescor i flamenc fusió: Las Migas al Paranimf

 

  • Las Migas
  • 2 de març de 2016. Paranimf de la Universitat d'Alacant

 

 

 

Qualitat, frescor i flamenc fusió:
Las Migas al Paranimf

Una crítica de Ferran Riesgo

Alba Carmona a les veus, Roser Loscos al violí i Marta Robles i Alicia Grillo a les guitarres són les integrants de Las Migas, un quartet que, des del 2004, barreja el flamenc amb aires de música llatina i pinzellades de pop contemporani. Molt puntuals, dimecres passat 2 de març eixien a l'escenari del Paranimf a les vuit tocades de la vesprada, davant d’un públic ben disposat que omplia més de la meitat del pati de butaques. Sense cap més presentació que els primers tocs de «Déjales que digan», uns tangos molt animats, donaven començament a l'espectacle.

Qui escolte Las Migas en els seus enregistraments d'estudi trobarà un so net i elegant, un repertori variat i molt mogut i una veu amb molt de caràcter, però no assaborirà el millor d'aquest grup catalano-andalús. És en els seus concerts on brillen de debò: la gràcia per al ball de Carmona, els seus amens comentaris entre cançons, i la indiscutible qualitat de la resta dels instrumentistes van garantir hora i mitja ben bona d’espectacle irreprotxable. Hi va haver de tot: rumba, alegries, tangos, una bella guajira instrumental en què Robles i Grillo es van lluir a plaer, ball col·lectiu… El pati de butaques va agrair tanta desimboltura i ofici i va entrar de seguida en el joc de la banda, fent (millor o pitjor) palmes, cantant quan tocava, i ballant les últimes quatre cançons.

Es tractava del primer concert després de l'enregistrament del seu nou disc, encara sense títol, i els fans del quartet van tenir l’ocasió d'escoltar temes inèdits i fins i tot alguna novetat que no estarà en el nou elepé. L'execució va ser brillant, el so de la sala no la va disminuir ni un bri, i encara que van faltar les percussions que acostumen a incloure en els seus discos, no es van trobar a faltar, ja que les van suplir amb escreix Carmona amb les palmes i els bastons, i les altres a colp de taló. El violí de Loscos acabava d’arredonir la proposta musical del quartet, alternant melodia, ritme i un ús contingut i molt encertat d'harmònics, glissandos i altres colps d'efecte.

En definitiva, Las Migas van oferir un concert mogut i d'alt nivell musical, tant que no van poder negar-se ni que fóra a un parell de bisos, ja amb la platea tota dreta i ovacionant-les sense parar.

Las Migas al Paraninf de la UA 2016

 

Las Migas - Paranimf UA marzo 2016

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464