Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El MUA acull les II Jornades d'Indústries Culturals i Creatives Alimenta't de la cultura

El MUA acull les II Jornades d'Indústries Culturals i Creatives Alimenta't de la cultura

El raper alacantí Arkano, el director de la pel·lícula Operasiones Espesiales, Miguel Herrero, el membre de l’equip de maquillatge de Gravity i Terminator III, Raúl Rodríguez, o la vídeo blogger Carolina Sellés, entre els participants destacats.

Les II Jornades "Alimenta't de la cultura"pretenen ser un aparador per a les indústries culturals d'Alacant de moda, música, art, audiovisual i món editorial, com també dels nous talents creatius de la UA. La jornada inclou xarrades, tallers, concerts en directe, actuacions de Dj's, una exposició de cinema rodat a Alacant, una altra de Talents UA, la realització en directe de grafits i una zona d'estands. Organitzat pels alumnes del màster de Comunicació en Indústries Creatives de la UA (COMINCREA) i el MUA


Alacant, 15 d'abril de 2016

El dijous 28 d'abril, des de les 10 h fins a les 24 h, el Museu de la Universitat d'Alacant acull la II Jornada d'Indústries Culturals i Creatives "Alimenta't de la cultura"

El projecte va sorgir l'any passat com a iniciativa del professor de la UA Kiko Mora. En aquesta segona edició, l'esdeveniment constarà de diferents xarrades i tallers, el concert d'Arkano, dues actuacions de Dj's, concerts en directe (Artesanos; Bous; i Fat Cat Heart Attack), una exposició de cinema rodat a Alacant i una altra de Talent UA, a més de la realització de dos grafits en directe, a càrrec dels grafiters Jaume Alemañ i Sergio Gineres. Altres participants destacats de l'esdeveniment seran Raúl Rodríguez, membre de l'equip de maquillatge de les pel·lícules Gravity i Terminator III; Miguel Herrero, director de la pel·lícula Operasiones espesiales (2014) i del documental Projecte USA (2015), o la vídeobloguera Carolina Segelles.CONCERTS I ACTIVITATS EN DIRECTE

Alimentate 2016 - Taller maquillatge 2
ESTANDS

L'oferta a l'aire lliure es completa amb una zona d'estands amb diferents propostes, entre les quals ja està confirmada la participació editorial de la Llibreria Terrafema; l'oferta musical del Low Festival; gastronomia amb La guapa (menjar artesanal i souvenirs), Paladar la Casa Blanca (menjar vegà) o Permalicante (agricultura ecològica), i de moda, amb Guetto Gato (moda vintage), Dee Organic (davantals) o Meliorism (roba que ajuda a causes socials, animals i mediambientals).

Stand de Moda
Stand Dee Organic
Stand Ghetto
Stand La Bonica
Stand Meliorim
Stand de Menjada Gourmet
Alimentate 2016 - Stand La Bonica
Stand Paladar La Casa
Stand Permalicante
Stand Terraferma
Stand de LlibresXARRADES I TALLERS

Amb l'objectiu de promoure la trobada entre els professionals del sector cultural alacantí i el públic i oferir una oportunitat de promoció a talents culturals de la comunitat universitària, els organitzadors han programat tres xarrades: "Emprenedoria en indústries culturals", "Publica el teu propi llibre" i "Treballs artístics inusuals". El programa inclou també 5 tallers sobre Aquarel·la. Tallers i Textures; Factory Chic; Videoblogging; Figurinisme Cinematogràfic, i Photomobile Lab. Completa la programació les activitats en directe Photoshoot de Moda: "De la tenda a la revista", i la xarrada/activitat "Rèplica humana i maquillatge de terror".

Xarrada Publica el teu propi llibre
Taller VideoBlogging
Taller Photomobile
Taller Figurismo MUA
Taller aquarel·la
EXPOSICIÓ CINEMA - ALACANT ES RODA

Les II Jornades "Alimenta't de la cultura" inclouen, com a activitat integrada, l'exposició "Alacant es roda", que serà inaugurada el dijous 21 d'abril a les 19 hores en la sala El Cub del MUA i que estarà oberta al públic fins al 31 de maig. La mostra té com a protagonistes pel·lícules rodades a Alacant i les seues comarques des del 1902 fins al passat any 2015, i està coorganitzada pel MUA, el màster Comincrea i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil- Albert. A més hi col·laboren el Centre Cultural Les Cigarreres, l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi i l'Arxiu Municipal d'Alacant. L'exposició està basada fonamentalment en els fons donats per l'empresari de cinema alacantí Paco Huesca i custodiats en la nau central del Centre de Cultura Les Cigarreres, com també material de l'Arxiu Municipal d'Alacant, la Diputació Provincial i l'Arxiu Provincial, i material de col·leccionistes privats.

Alacant es roda (1)
Alacant es roda (2)
EXPOSICIÓ ARTS VISUALS - TALENTS UA

La mostra Talent UA, comisariada pel professor Enric Mira i amb la gestió de l'alumna Elena Gómez, naix de la inquietud de l'organització d'Alimenta't de la Cultura per oferir una oportunitat a molts artistes emergents, membres de la comunitat universitària de la UA, que vulguen exposar les seues obres en un espai públic. Aquesta exposició d'arts visuals inclou obres de fotografia, pintura, dibuix i disseny gràfic, amb les creacions de vint autors seleccionats: Ana Boix, Antonio López, Antonio Ríos, Carlos González, Christopher Macquet, Fernando Bañuls, Javier Abellán, Jennifer Boente, Jorge Flores, José Miguel Asencio, José Miguel Blanco, Juan Más, Lucía Navarro, Macarena Rico, Marta Cayetano, Nerea García, Pablo González, Pablo López, Santiago Moya i Yago Quilez. Del 28 d'abril fins a final de maig a la sala polivalent del MUA.

Alimenta't 2016 - Talent UA
PROGRAMA COMPLET I MAPA


Agenda Alimentate 2016

 


Mapa Alimenta't 2016

MÉS INFORMACIÓ: http://alimentatedelacultura.es/

Passa-t'ho bé!

 

Actualització del 13 de maig de 2016


Video del concert d'Arkano:Àlbum de fotos de facebook amb reportatge de part de les activitats de la jornada. 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464