Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Nova arquitectura efímera en espais cultura..a celebrar el Dia Internacional dels Museus

Nova arquitectura efímera en espais culturals i urbans d'Alacant per a celebrar el Dia Internacional dels Museus

Alacant, 19 de maig de 2016

Projecte Arquitectures Efímeres en Paisatges Culturals. Dia Internacional dels Museus DIM2016

Un conjunt de set instal·lacions fetes per estudiants de la Universitat d’Alacant (sota la direcció de l’arquitecta i professora Adriana Figueiras i amb la col·laboració dels arquitectes Alejandro Soriano i Salvador Serrano) proposen reflexionar sobre la capacitat de l’arquitectura efímera per a produir nous paisatges culturals en l’espai urbà.

Les accions es duen a terme al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) i al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) i el seu entorn, i es podran veure des del 20 de maig fins al 10 de juny.

Pots seguir el procés de creació, muntatge i exposició en el seu perfil de Facebook o en el seu compte en Twitter.

Arquitecturas efímeras en paisajes culturales

Les Instal·lacions:

EXPOSICIÓ DE PROJECTES (MUA)

S’exposaran al públic els projectes que donen origen a les instal·lacions efímeres, amb els dibuixos i les maquetes d’aquests, amb la finalitat de mostrar el procés de reflexió i disseny seguit pels estudiants.

VALOR EN VENDA (MUA)

Aquesta instal·lació efímera sorgeix amb l’objectiu de valorar, a partir d’objectes particulars, les activitats culturals i comercials d’intercanvi en la ciutat.

Arquitecturas efímeras en paisajes culturales MUA

UN NÚVOL EN EL CAMÍ (carrer Institut)

Una malla que creua de balconada a balconada representa la connexió que té el MACA amb el Museu de l’Aigua i el parc de l’Ereta. Sobre la malla vola un núvol de papallones que sembla provenir del parc i que, a poc a poc, irromp en la ciutat, simbolitzant l’entrada de la primavera a Alacant.

ONDA GEOMETRIZADA (carrer Jorge Juan)

Una malla filada, creació geomètrica representativa del passeig de l’Esplanada, s’utilitza per a generar una nova visió de les ones característiques d’aquesta. La proposta intenta introduir un element emblemàtic de la ciutat en el centre històric d’Alacant i col·locar-lo en el context cultural de les instal·lacions.

CULTURA PER LES BRANQUES (façana MACA)

Un arbre fet amb cordes navals reciclades es desplega en quatre branques i forma una cascada de 365 línies que s’apropia de la façana antiga del MACA. Una al·lusió a la naturalesa a través de la vegetació i les estacions de l’any, passa a presidir l’accés al Museu. La composició de línies i els seus colors fa al·lusió a la sèrie de Las Cuatro Estaciones” de Sempere.

MEMBRANA ORGÀNICA (vestíbul MACA)

Una interpretació del paisatge urbà alacantí a partir de l’anàlisi i la crítica als comportaments que degraden la neteja de la ciutat. L’observador queda embolicat per una atmosfera dinàmica que, a través de les referències als elements contaminants, intenta despertar la inquietud.

LÍNIES VIVES (plaça de la Santa Faç, carrer Villavieja, plaça Verge del Remei, plaça del Pont i plaça Santa María)

Un entramat de cintes i textos que adopten els colors de les quatre estacions de Sempere, recorren voreres, places i façanes de les zones adjacents al Museu d’Art Contemporani, Museu de l’Aigua i Consell Regulador de la Denominació d’Origen Vinos de Alicante. Són manolls de línies i paraules que simbolitzen les arrels de l’art i la cultura i s’expandeixen per l’entorn.

Els textos de la Instal·lació Efímera Línies Vives, escrits per Teresa de Vincenzo, proposen vestir amb paraules els racons seleccionats, atrapar l’atenció del vianant i convidar-lo a reflexionar sobre la cultura i el vincle que té amb el paisatge urbà.

 

Arquitecturas efímeras en paisajes culturales

Arquitecturas efímeras en paisajes culturales 7

Arquitecturas efímeras en paisajes culturales

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464