Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Rafael Altamira. Un alacantí universal", al Campello

"Rafael Altamira. Un alacantí universal", al Campello

Alacant, 24 de maig de 2016

Després del seu pas per la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, l'exposició "Rafael Altamira. Un alacantí universal. El llegat de l'institut Jordi Juan" arriba al Campello. Es podrà visitar del 27 de maig al 25 de juny a la sala vestíbul de la Biblioteca Municipal Rafael Altamira d'aquesta població (visites tots els dies de 18 a 21 hores, llevat de diumenges i festius sense cap acte cultural programat).

L'exposició "Rafael Altamira. Un alacantí universal", està emmarcada en els actes de celebració del 150 Aniversari del Naixement de Rafael Altamira i Crevea, actes que també organitza l'Ajuntament del Campello (vegeu programa) dins del seu especial vincle amb l'il·lustre humanista; no debades és fill predilecte del municipi des del 1910."La relació del Campello amb Rafael Altamira és intensa, ja que aquest prolífic personatge va escollir com a lloc de descans i esbarjo el nostre, en aquella època, petit poble de pescadors". Pots llegir-ne més en http://blogs.laveupv.com

L'acte inicial de l'exposició tindrà lloc a les 20.00 hores del divendres 27 de maig a la mateixa Biblioteca Municipal, amb la inauguració d'una placa commemorativa en la seua façana i la presentació del llibre El entorno de Rafael Altamira, de Pilar Altamira, a càrrec de l'autora i d'Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, a la Sala Ramon Llull. Conduiran l'acte l'alcalde del Campello Benjamí Soler Palomares i la regidor de cultura María del Carmen de Lamo Huertas.

La mostra homenatge aplega el llegat de l'Institut Jordi Juan, i està integrada per una sèrie de plafons explicatius sobre la seua vida i la seua figura, així com objectes pertanyents a la família. En el seu testament, Rafael Altamira deixava disposat que es lliurara a l'institut d'ensenyament mitjà Jordi Juan d'Alacant gran part de la biblioteca que tenia en la seua finca del Campello, a més de nombrosos documents. L'exposició recull una petita mostra d'aquest llegat.

Entre els objectes personals del gran historiador i humanista es podran veure exposats un rellotge d'or del segle XIX, ventalls pintats a mà i tallapapers elaborats en metall, os i ambre, també del mateix segle, un llibre d'oracions, un estoig amb ploma de plata (regal dels alumnes de l'Escola Superior de Comerç d'Alacant) i un fanal vitrina de la Santa Faç, també del segle XIX. La mostra inclou, a més, dibuixos costumistes, un retrat de Rafael Altamira i una caricatura.

La Universitat d'Alacant, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, els ajuntaments d'Alacant i el Campello, i l'institut d'educació secundària Jordi Juan han col·laborat en el disseny de la programació commemorativa, el contingut de la qual va ser presentat el mes de febrer passat (http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/documentos/2016/febrero16/programa-altamiracas.pdf )

Biblioteca_Campello

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464