Saltar apartados

El Pati de la Ciència 2016

Alacant, 1 de juliol de 2016

Experiències científiques per a xiquets i joves (6 a 9 i 10 a 16 anys)

Promogut per l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, i amb el suport de Carácter Cuestión de Imagen, El Pati de la Ciència és un projecte de divulgació científica que té com a objectiu apropar la ciència a la societat amb una metodologia innovadora, participativa i, també, divertida. D'aquesta forma, el contacte amb la ciència resulta gratificant perquè es produeix mitjançant experiències que combinen l'entreteniment amb el rigor científic, per tal de mostrar que es pot aprendre passant-s'ho d'allò més bé.

Prestigiosos divulgadors posaran en escena espectacles científics de física, química i matemàtiques que, a més d'entretindre, també estimulen la curiositat dels més menuts per la ciència.

En els tallers científics Jocs de Ciència els xiquets faran els seus propis experimentsamb materials casolans, per tal de mostrar-los que la ciència no és una activitat allunyada de les activitats quotidianes. Enguany la samarreta científica està dedicada al botànic austríac Gregor J. Mendel (1822-1884), qui va descobrir, mitjançant els seus treballs amb pèsols, les lleis de l’herència biològica. Encara que les seues investigacions no van ser reconegudes inicialment, el seu treball constitueix el punt de partida de la genètica moderna.

A les experiències científiques dels dies 5, 12 i 19 de juliol pot assistir qualsevol persona que hi estiga interessada (no així als Tallers, que són per als xiquets matriculats a l’Escola d’Estiu de la UA). Les primeres sessions d'aquestes experiències (10.00 hores) estan adequades a un públic infantil, de 6 a 9 anys, i les segones (12.00 hores) a joves de 10 a 16 anys. L'entrada és lliure. limitada a la capacitat de la sala.


Programa en pdf

 

Coordinadora: Isabel Abril, Departament de Física Aplicada, Universitat d'Alacant. Assesor: Rafael García Molina, Departament de Física, Universidad de Murcia.

Al repositori de la Universitat d'Alacant (http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/15064) podreu trobar els espectacles dels anys anteriors, així com els d'enguany quan estiguen editats.
 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464