Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Humor social: 'Prometre fins a ficar' en la Seu d'Alacant

Humor social: 'Prometre fins a ficar' en la Seu d'Alacant

Alacant, 30 de juny de 2016

Humor SocialLa Seu Ciutat d'Alacant acull del 18 al 22 de juliol l'exposició de la XV mostra Humor social. Prometer hasta meter, dedicada a l'any electoral.

Cada any electoral resulta divertit comprovar com els polítics es converteixen en homes ofereix que assalten l'espai públic amb els seus descomptes, regals i promocions. «Els polítics sempre fan el mateix: prometen construir un pont encara que no hi haja riu».

L'exposició «Humor social», com sempre, serà la millor eina per a posar els peus en el sòl. Serà l'instrument idoni per a desemmascarar als engalipadors, als venedors de motos, als mercachifles que arrepleguen les il·lusions, les perspectives de futur, les necessitats i els somnis, i les converteixen en material adulterat de compra i venda sense data de garantia. Perquè aqueix serà un dels problemes. Que en acabar el vertigen i les nits electorals, les promeses quedaran oblidades al costat dels programes i els sobres amb els vots emesos. I és que els que ens van prometre tanta excel·lència mai van tenir pensat complir la seua paraula.

Un total de 95 dibuixos de 50 autors internacionals han sigut triats per a donar forma a l'exposició. Entre els autors que exposen la seua particular visió de Prometre fins a ficar: any electoral trobem humoristes gràfics de la talla d'Enrique Pérez, també comissari de l'exposició, així com Angelines, Ermengol, Forges, Jonc, Malagón, Nano, Ortuño, Sebas, Zulet, entre uns altres que han volgut donar els seus treballs a aquesta exposició de compromís i denúncia social a través de l'humor.Els caricaturistes que participen analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen a l'espectador en els més variats aspectes socials. En edicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com una generació perduda…o dues, la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, els desnonaments i altres aspectes on, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

 

Kap - Prometer hasta meter
Juan Carlos - Prometer hasta meter
Prometer hasta meter 1
Prometer hasta meter 2
Prometer hasta meter 3

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464