Saltar apartados

Nits de Juliol en la Seu d'Alacant 2016

Alacant, 3 de juny de 2016

Un any més, la Universitat d'Alacant t'ofereix un ampli ventall d'activitats culturals també al juliol. Al llarg d'aquest mes, i cap al tard (21.00 hores), serà el moment per a les Nits de Juliol a la Seu, una programació que inclou concerts, recitals lírics, actuacions teatrals, projecció de pel·lícules i exposicions a les seus universitàries dels carrers de Ramón y Cajal 4 i de Sant Ferran 40 d'Alacant.

L'assistència a totes els activitats és lliure fins a completar la capacitat dels espais.

Això és tot el que t'espera:

EDIFICI SANT FERRAN


C/ Sant Ferran 40, Alacant
Entrada per la porta lateral dreta de l'edifici
Programa-ventall
http://web.ua.es/sedealicante

 

Inauguració Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant
 • 1 juliol, divendres

19:30 h Acte d'inauguració i conferència inaugural, "Oracles del venerable i turmentat Rei Lear", per Basilio Baltasar, escriptor, editor i periodista. Director de la Fundació Santillana. Autor de "Pastoral iraquià" (Alfaguara, 2014). Editor del blog literari en espanyol El Boomeran(g).


21:00 h Música. Concert The Entertainers Teachers, "Bandes sonores de la nostra vida" (programa).

The Entertainer Teachers naix al final del 2015 amb la idea de traçar una història completa de la música en directe en forma de concert didàctic. Aquesta vegada, en format acústic i amb cinc dels seus quinze instrumentistes i cantants, ens ofereixen un recorregut cronològic per peces o cançons que formen part de les bandes sonores de les nostres vides: des de la guitarra medieval de "Greensleeves" del Renaixement fins a la flauta de La missió, passant per l'acordió d'Amelie. Un amè viatge per estils i èpoques: celta, barroc, clàssica, jazz..., i amb sorpreses. Hi participen: Benjamin Sun (director musical, piano, veu, acordió), Alberto Pérez (guitarra solista: clàssica, acústica, elèctrica), Morela Giménez (violoncel), Rafael Rico (flauta travesera, flabiol ) i Pablo González (percussions, veu).

 

Teatre
Edifici c/ Sant Ferran, 40. Entrada gratuïta limitada a la capacitat de la sala
 • 4 juliol, dilluns, 21.00 hores

ELÈCTRA de Sòfocles (+ info)

Electra, de Sófocles, por el Taller de Teatro de la UAEn Electra queda reflectida la pèrdua de la puresa i de la virtut al pas de les injustícies. La complexitat i riquesa del mite continua vigent dos mil cinc-cents anys més tard.

Aula de Teatre Universitat d'Alacant.
Versió i Direcció: Ricardo Arqueros
En castellà.

 

 

 • 5 juliol, dimarts, 21.00 hores

CAÍDOS DEL CIELO (+ info)

El grup Universitat Permanent de l'Aula de Teatre de la UA posa en escena Caídos del cielo, una obra escrita Paloma Pedrero i basada en vivències de persones sense sostre.
Direcció: Pascual Carbonell
En castellà

 

 

 • 6 juliol, dimecres, 21.00 hores

LA MAREA. I els peixos van eixir a combatre contra els homes (+ info)

«Els immigrants són persones com tu i com jo». Aquesta idea de quotidianitat és la que ens vol transmetre La marea.., obra creada sobre la base de testimonis reals d'immigrants que viuen a Alacant i de textos de Ángelica Liddell.
Aula de Teatre Universitat d'Alacant 
Director: Iván Jiménez.
Valencià/castellà

 

 

Cinema
CICLE: CINEMA I CORRUPCIÓ - Aula Cinema UA
Edifici c/ Sant Ferran, 40. Entrada gratuïta limitada a la capacitat de la sala
 • 25 juliol, dilluns, 21.00 hores

B (David Ilundain, 2016)

Espanya, 78 minuts
El 15 de juliol de 2013, l'extesorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, és traslladat des de la presó per a declarar a l'Audiència Nacional. Fins a aquest dia, havia negat tota relació amb els anomenats "papers de Bárcenas", però després de 18 dies a la presó decideix canviar la seua declaració. Aquesta pel·lícula retrata el que va passar en aquella sala aquell dia.

B

 • 26 juliol, dimarts, 21.00 hores

LA CAJA 507 (Enrique Urbizu, 2002)

Espanya, 104 minuts
Modesto, un home honrat i treballador, dirigeix una sucursal bancària a la Costa del Sol. Un dia, uns atracadors entren en el banc, rebenten les caixes de seguretat i el deixen atrapat dins. Casualment, quan mira el contingut de la caixa 507, descobreix que la mort de la seua filla, ocorreguda feia uns quants anys, no va ser accidental. Del contingut d'aquella caixa depèn també la vida i la seguretat de Rafael, un expolicia corrupte i sense escrúpols, que intentarà recuperar aquests documents com siga.

La caja 507

 • 27 juliol, dimecres, 21.00 hores

TODOS A LA CÁRCEL(Luis García Berlanga, 1993)

Espanya, 94 minuts
En la presó Model de València es celebrarà el Dia Internacional del Pres de Consciència. Gent de la política, la cultura i la faràndula hi assistiran i aprofitaran l'ocasió per a fer lucratius negocis.

Todos a la cárcel

 

EDIFICI RAMÓN Y CAJAL


C/ Ramón y Cajal, 4. Alacant
Programa-ventall
http://web.ua.es/sedealicante

 

Cine 
CINE, CIENCIA Y FANTASÍA

 

Projecció i anàlisi de seqüències de pel·lícules clàssiques de fantasia i ciència-ficció.

 • 6 de juliol, dimecres, 20.00 hores

EFECTES ESPECIALS I DESENVOLUPAMENTS TECNOLÒGICS. La tecnologia dels pioners del Cinema. El sonor. Formats cinematogràfics. Trucs i efectes especials. La retroproyección. El color. Cinemascope. Cinerama. Todd-Ao i Panavisión.

 • 13 de juliol, dimecres, 20.00 hores

ÉSSERS MONSTRUOSOS I DIMINUTS. Fantasia de l'increïblement gran i l'increïblement xicotet. Tècniques de slow motion. Maquetes de Willis O'Brien. Tècniques de Ray Harryhousen. El Dynamation.

 • 27 de juliol, dimecres, 20.00 hores

LA FÍSICA APLICADA AL CINEMA. Són innombrables els exemples de pel·lícules i sobretot, de contraexemples de tècniques argumentals que desafien les lleis de la Física. És important saber diferenciar la realitat de la ficció per a poder gaudir de la fantasia sense perdre el contacte amb la raó.

 

 

Música
Sala Rafael Altamira, edifici c/ Ramón y Cajal, 4. Entrada gratuïta limitada a la capacitat de la sala
 • 11 juliol, dilluns, 21.00 hores

RECITAL D'UNA NIT D'ESTIU
Soprano: Ascensión Padilla
Piano: Shlomo Rodríguez  

 

 • 12 juliol, dimarts, 21.00 hores

RECITAL LÍRIC
Soprano: Rosario Campillo
Piano: Julia Vicent
Obres per a piano i piano i veu, combinant un repertori interpretat amb freqüència a les sales de concert (Lascia Ch’io Pianga de l'òpera Rinaldo, O mio babbino Caro de l'òpera G. Schicchi, Havanera de l'òpera Carmen) amb un altre més postergat (Poloneses malengioses de Franz Xaver Mozart, fill de W.A. Mozart, Cant gitano d'Enrique Granados o Una Reflexió de Manuel Bonino).

Julia Vicent y Rosario Campillo

 

 • 13 juliol, dimecres, 21.00 hores

CONCERT DE GUITARRA
Guitarra: Santiago Iglesias
Santiago Iglesias ens presenta una vetlada plena de sentiments sonors, en una fusió de música clàssica i contemporània, amb l'únic objectiu de gaudir de la música en el seu estat més pur, impregnada d'aromes mediterrànies, sensacions i records musicals, a través d'un repertori variat i apte per a tots els públics. Més informació.

 

Exposicions
Sala Rafael Altamira, edifici c/ Ramón y Cajal, 4. Entrada gratuïta limitada a la capacitat de la sala
 • "Escriptors de Llums ala Seu. VIII Edició" (+ info)

20/06/2016 - 14/07/2016
Comissari: Javier Serrano
Sala Miguel Hernández
Una mostra del treball que l'associació de fotografia Escriptors de Llums realitza en el món de la fotografia en blanc i negre, amb obres d'autor editades en la seua revista ELUA (photografer).

 •  "Humor social XV: prometre fins a ficar" (+ Info)

18/07/2016 - 22/07/2016
Comissari: Enrique Pérez Penedo
Sala Miguel Hernández
Cada any electoral resulta divertit comprovar com els polítics es converteixen en homes ofereix que assalten l'espai públic amb els seus descomptes, regals i promocions. Els humoristes gràfics que participen en aquesta exposició s'encarreguen de desemmascarar-los.

 • "Cervantes i Shakespeare: dos genis universals" (+ info)

16/06/2016 - 26/07/2016
Comissari: José Manuel González Fernández de Sevilla
Sala Juana Francés
Exposició emmarcada dins de les activitats programades per la Universitat d'Alacant per a commemorar el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes i de William Shakespeare, i que tracta temes i aspectes relacionats amb l'època, la vida i l'obra de tots dos autors.Altres activitats al juliol en la Seu de Ramón y Cajal:

 Cicle: cinema, ciència i fantasia

 Cursos i Tallers (Fotografia Digital, Photoshop, Illustrator & Indesing, Informàtica musical, Teràpia assistida amb animals)

Masterclass de flamenco en anglès

Diàlegs d'Estiu. Fòrum ètica pública i democràtica. Conselleria de Transparència, responsabilitat social, participació i cooperació.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464