Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "La Nit en Blanc" al Museu de la Universitat d'Alacant

"La Nit en Blanc" al Museu de la Universitat d'Alacant

Alacant, 20 de juliol de 2016

En conjunt amb els Museus d'Alacant, el divendres 22 de juliol, des de les 20:00 fins a les 01:00 hores, al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) tindrà lloc, per segona vegada, “La Nit en Blanco” amb tres propostes culturals molt diverses.

La primera activitat del MUA començarà a les 20:00 hores, amb la projecció Galería de sombras, mediometratge produït per la Universitat d’Alacant que gira al voltant de la intriga i el misteri sorgits després del robatori d’un quadre al MUA, tot això segons el punt de vista de dos personatges que en principi no tenen res a veure.

A les 21.00 hores, tindrà lloc el curs de fotografia d’Arquitectura en HDR, impartit per Matías Alhambra. I a les 22:00 hores tancarà la vetlada un concert de jazz a càrrec de Margot Cortés, amb l’espectacle " Jazz estamos aquí", un projecte on s’inclouen estàndards de jazz d’estils molt variats, des del swing fins a la bossa nova, i on també es crea una fusió amb d’altres estils aliens al jazz.

A més, el IAC Juan Gil Albert organitza rutes arquitectòniques que passen per el MUA a les 21h.

“La Nit en Blanc” és una iniciativa programada conjuntament pels museus i centres d’art de la ciutat d’Alacant: Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG), Museu Arqueològic (MARQ), Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), Las Cigarreras, Sala Municipal d’Exposicions Llotja del Peix, Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), Museu Volvo Ocean Race i Museu d’Aigües d’Alacant que estaran oberts fins a la 1:00 h de la matinada.

La idea va sorgir a París l’any 2002 i s’hi han anat sumant altres capitals i grans ciutats europees com Roma, Bucarest, Riga, Amsterdam o Brussel·les. El propòsit és gaudir de la creació artística contemporània a través de diferents activitats i esdeveniments culturals gratuïts, que fomenten d’aquesta manera la participació ciutadana. A Espanya, aquesta iniciativa es desenvolupa a ciutats com Madrid, Burgos, Màlaga, Albacete i Barcelona a la qual han anat incorporant-se d’altres com La Laguna, Badajoz, Teguise, Alcalá d’Henares, Zaragoza, Nerja, Sevilla, Almeria, Càceres, Oviedo o Granada.

El projecte pretén sumar tot tipus d’iniciatives culturals públiques i privades, potenciar la participació dels alacantins, de forma individual o col·lectiva i suggereix redescobrir la ciutat amb l’obertura de diferents espais que habitualment no són d’accés públic a la nit.

www.facebook.com/nochenblancoalicante

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464