Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Ana Bensadón fa una conferència sobre el llegat sefardita a Oriola

Ana Bensadón fa una conferència sobre el llegat sefardita a Oriola

Alacant, 19 de setembre de 2016

La cuinera i capdavantera de la cuina i cultura sefardita, Ana Bensadón, impartirà la conferència: ““El legado sefardí. Tradiciones culturales sefardíes y su gastronomía”. La jornada, organitzada per la Càtedra Arquebisbe Loazes de la UA, serà el pròxim dimarts 20 de setembre, a les 20 hores, en el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola.

Ana Bensadón (Tànger, el Marroc, 1943) és una de les figures més respectades i volgudes en l’àmbit de la gastronomia sefardita. Amb una experiència culinària dilatadíssima, en la seua obra conviuen el respecte a l’elaboració tradicional de receptes antiquíssimes amb una sofisticada i exquisida presentació. Obra que, a més transcendeix el fet purament gastronòmic, a causa de la filosofia que inspira i impulsa a preservar la tradició i el llegat cultural sefardita, i que fa d’Ana no solament una extraordinària cuinera, sinó també una erudita recopiladora, guardiana i transmissora d’una herència cultural molt més àmplia. A través de les seues receptes, recopilades entre familiars i amics, en comunitats sefardites de tots els racons del món, Ana recull i preserva històries, sabors, olors i costums que són part essencial de la cultura i el llegat de la comunitat sefardita.

 

Conferència_AnaBensadon

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464