Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Art jove alcoià en l'exposició que inaugura la nova temporada del MUA

Art jove alcoià en l'exposició que inaugura la nova temporada del MUA

Alacant, 14 de setembre de 2016

Els artistes Neus Bou, Rubén Fresneda, Verònica Ortuño i Pau Sellés presenten nous reptes conceptuals en una exposició conjunta

Comença un nou any artístic i expositiu en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) amb la la presentació d’una nova exposició dedicada a l’art jove alcoià. "<30 Art jove de l’Alcoià" s’inaugura el dijous 15 de setembre a les 19.00 hores a la sala El Cub del MUA, una mostra protagonitzada per quatre joves artistes alcoians i els nous reptes conceptuals d’aquests: Neus Bou, Rubén Fresneda, Verònica Ortuño i Pau Sellés. La mostra romandrà oberta al públic fins al 28 d’octubre. Els quatre protagonistes són llicenciats en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i porten a les seues esquenes exposicions col·lectives i individuals que han format, a poc a poc, la seua personalitat artística.

Neus Bou presenta el seu projecte plàstic, on reivindica la identitat de l’ésser humà com a excepcionalitat traduït en l’empremta digital, el pas del temps reflectit sobre els nostres cossos i la transcendència social i mediàtica que tenen. El seu projecte combina la fotografia, la performance o les escultures, i gira al voltant d’aquests missatges.

Rubén Fresneda proposa una línia plàstica titulada «Alfanumèrics», que es basa en l’efecte administratiu sobre la societat. Des que naixem se’ns assigna un número dins del registre civil, un número per a la Seguretat Social, un número identificador nacional i així per a qualsevol tràmit, fins a la mort, som números per a totes les administracions. La seua obra apareix com una repetició i una confusió de números i lletres que tenen una finalitat acceptada dins de l’esdevenir de les nostres vides.

La proposta que Verònica Ortuño ofereix es basa en la deformitat humana des de diferents punts de vista i tècniques. Mostra rostres i figures humanes, que perden la identitat en ser desfigurades per gestos o accions treballats mitjançant la pintura i l’estampació; usa la litografia, la serigrafia, el monotip i la calcografia.

Per la seua banda, Pau Sellés ens trasllada a la seua particular visió dels paisatges i entorns naturals. Reflecteix sobre els llenços aquesta percepció única que té cada individu, ja que representa el sentiment que li provoca la naturalesa i la transforma una vegada impregnat amb tots els seus sentits. I el resultat és aquest ambient oníric que plasma sobre les teles, i que es tradueix en una sensació sobre llenç per al visitant.

Més informació en www.mua.ua.es

Art_jove1
Art_jove2
Art_jove3
Art_jove4
Art_jove5

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464