Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El periodista i escriptor Javier Sierra par.. procés de creació d'una novel·la en la Seu

El periodista i escriptor Javier Sierra parlarà del procés de creació d'una novel·la en la Seu

Javier_Sierra

 

Alacant, 21 de setembre de 2016

Javier Sierra, periodista i escriptor, impartirà el dijous 22 de setembre a les 19.30 hores la conferència «El proceso de creación de una novela», en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. El director de la seu, Jorge Olcina, presentarà el protagonista.

Javier Sierra és l'únic autor espanyol contemporani que ha reeixit a situar les seues novel·les en el top ten dels llibres més venuts als Estats Units. Les seues obres es tradueixen a més de quaranta idiomes i són font d'inspiració per a molts lectors que busquen alguna cosa més que entreteniment en un relat d'intriga. Format en el món del periodisme –va ser director de la revista Más Allá de la Ciencia durant set anys, a més de presentador i director d'espais en ràdio i televisió a Espanya–, ara inverteix el seu temps a investigar arcans de la història i escriure sobre ells. Ha lliurat a la impremta títols molt populars, entre els quals destaquen La cena secreta (publicat en quaranta-tres països), La dama azul (editat en altres vint), La ruta prohibida, Las puertas templarias, El ángel perdido, El maestro del Prado (que va ser la ficció espanyola més venuda el 2013) o La pirámide inmortal.

En el seu haver hi ha diversos guardons literaris com el finalista al Premi de Novel·la Ciutat de Torrevella per La cena secreta, o internacionals com els seus tres Latin Book Awards –concedits a la Millor Novel·la Històrica de l'any 2007 publicada en anglès als EUA, per La dama azul, i a la Millor Novel·la d'Aventures del 2011 en anglès i espanyol, per El ángel perdido–. També ha rebut honors com el que el 2009 el va distingir com a Fill Adoptiu d'Ágreda (Sòria) per la difusió internacional donada a la vida de sor María de Jesús de Ágreda, una monja de clausura del segle XVII a la qual es va atribuir la conversió de milers de nadius americans de Nou Mèxic, Arizona i Texas gràcies al do místic de la bilocació.

Tots els seus llibres tenen un comú denominador: serveixen de pont al lector per a passar d'aquest a altres mons. I ho fan sobre una passarel·la fonamentada sobre misteris científics i històrics sòlidament documentats.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464