Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA commemora el setè centenari de la mor..on Llull amb un ampli programa d'activitats

La UA commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull amb un ampli programa d'activitats

Alacant, 30 de setembre de 2016

Enguany s’escau el setè centenari de la mort del filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner mallorquí Ramon Llull, considerat com un dels precursors de l'ús del català escrit. Per a commemorar l'Any Llull, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d'Alacant, en coordinació amb la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Catalana, han organitzat diverses activitats:

  • El programa d'actes començarà dilluns, 3 d'octubre, amb la conferència inaugural a càrrec de Lola Badia, professora de la Universitat de Barcelona, titulada Ramon Llull i l'expressió literària, que tindrà lloc a les 11.30 hores, a la sala de graus de la Facultat de Dret.  • Aqueix mateix dilluns 3 d'octuubre, a les 12.30 hores, el Paranimf de la UA acull el concert "Ramon Llull: el viatge musical” del grup de música antiga Capella de Ministrers, en el qual Carles Magraner i la seua formació ens proposen un recorregut sonor pel Mediterrani medieval a partir dels viatges de Ramon Llull.  •  Del 10 d'octubre i fins al 14 de novembre tindrà lloc el cicle de cinema Ramon Llull i la seua Època, amb l'objectiu de contextualitzar el període històric comprès entre el segle XIII i les primeres dècades del segle XIV. Cada pel·lícula serà presentada per un especialista en cinema, i al final de cada projecció hi haurà un debat.

     

  • Durant els mesos d'octubre i novembre s'impartiran un conjunt de conferències que tocaran temàtiques relacionades amb l’obra i la vida de l'autor i que comptaran amb la presència dels millors especialistes en l'obra del mallorquí (dates per confirmar).

  • Exposició La desmesurada vida de Ramon Llull, del 18 d'octubre al 14 de novembre a la Biblioteca General de la UA.

Aquestes celebracions coincideixen amb les dels centenaris de Miguel de Cervantes i William Shakespeare que es desenvolupen al llarg del 2016.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464