Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Nova programació d'ACUA: grans concerts, ob..s de dansa per a començar el curs 2016-2017

Nova programació d'ACUA: grans concerts, obres de teatre i actuacions de dansa per a començar el curs 2016-2017

Alacant, 8 de setembre de 2016

Joan Miquel Oliver, Arkano, Chuty, Teatro de lo Inestable, Mailers, El viaje de Elliot, Fil d'Arena dansa, Capella de Ministrers o Tríade Teatro, entre els artistes i grups protagonistes de la nova programació d'ACUA

La programació d'ACUA torna a la càrrega amb una nova oferta de concerts, obres de teatre i espectacles de primer ordre que començarà amb una actuació del Festival Circarte 2016 el pròxim 28 de setembre, i culminarà el 2 de desembre amb el recital de guitarra clàssica d'Álvaro Toscano Román. En total, 19 activitats que viatjaran des del pop i el rap fins a la múisica medieval, des del teatre clàssic a la dansa contemporània, i on Shakespeare torna a estar present des d'una perspectiva molt poc habitual. Espectacles amb els quals podrem prendre el pols a les últimes avantguardes, aprofundir en la nostra realitat a través de l'art i, sobretot, passar-nos-ho d'allò més bé. Bon ACUA!

 

SETEMBRE-OCTUBRE

El primer mes és d'aquells que deixen pocs buits en la nostra agenda, i comença fent salts sobre llits elàstics. Literalment.

 • Dimecres 28 de setembre el Festival Circarte 2016 clausura la seua setena edició en el Paranimf de la UA amb la companyia alcoiana especialista en llits elàstics Botproject. Ens presenten Ambar, en estrena absoluta, una funció pensada per a tots els públics que conjuga circ, música, video imatge, jocs i teatre. (Paraninfo, 20.00 horas, 5€. Entrades. Venda d'entrades: Llibrería Compas, Instant Ticket i una hora abans a l'espai de la representació).
 • Dissabte 1 d'octubre tindrà lloc el tradicional Concert de Benvinguda a la Universitat d'Alacant, que enguany ofereix un cartell de luxe format per Lori Meyers, Miss Caffeina i Anni B Sweet. Tres grans noms del pop independent nacional per a una gran celebració. (Plaça de Bous d'Alacant, 20.00 hores, venda d'entrades)
 • Relaxem els ànims sense afluixar l'expectació, perquè la pròxima visita, dilluns 3 d'octubre, és la de la Capella de Ministrers. Carles Magraner i el seu grup de música antiga ens proposen per a aquest dia un recorregut sonor pel Mediterrani medieval de la mà dels viatges de Ramon Llull. Aquesta activitat s'enclava en els actes de celebració que durant el 2016 organitza la nostra Universitat pels centenaris de Cervantes, Shakespeare i Llull. (Paranimf, 12.30 hores, entrada per invitació)

 • Dimarts 4 arriba una producció escènica pròpia, Electra, de Sòfocles, amb versió i direcció de Ricardo Arqueros. El grup clàssic de l'Aula de Teatre de la UA ens mostrarà que el mite grec d'Electra continua viu. Representació en valencià. (Paranimf, 11.30 hores, 3€. Sessió per a IES, reserves grups en ofi.cultura@ua.es).
 • Dins dels actes de commemoració del 9 d'Octubre, Joan Miquel Oliver, el que va ser líder del grup mallorquí Antonia Font, ofereix amb el seu concert un dels plats forts de la nova programació d'ACUA. Dimecres 5 estarà en el Paranimf en formació de power-trio presentant-nos les cançons del seu tercer disc en solitari, Pegasus (2015). Patrons de samba i ecos llunyans de cúmbia, electrònica i rock, per a un disc com Joan Miquel, al marge de tota regla i convenció. (Paranimf, 20.00 hores, 5€). 

 • La primera setmana de programació es completa amb un un concert molt especial, en el qual el grup alacantí de pop rock Mailers actuarà acompanyat per una orquestra simfònica integrada per músics de l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent (OSASV) i de l'Orquestra del Conservatori Professional de Mutxamel. Mailers, que ha compartit escenari amb bandes com Vetusta Morla, Izal, Second o Full, arriben al Paranimf amb aquesta proposta tan diferent en la qual sonarà una selecció dels seus temes amb arranjaments orquestrals. Tot un espectacle! A més, es tracta d'un esdeveniment solidari: la recaptació obtinguda serà per a l'Associació Epilèpsia Província Alacant. Recorda, VEU SOLIDÀRIA AMB AEPA el divendres 7 (Paranimf, 20.00 hores, 5€ donatiu benèfic).

 • La següent aposta d'ACUA serà per al musical Gomina, de La Tiza Teatro, un grup amb més de trenta anys d'experiència fent teatre des de les aules. Dimarts 18, més de quaranta xics entre catorze i divuit anys ens sorprendran amb la seua particular revisió del mític Grease. (Paranimf, 20.00 hores, 3€)

 • Continuarem amb dansa. La sal que ens ha partit, de Fil d'Arena dansa, ve per a transmetre'ns l'imparable cicle de construir i destruir, la vulnerabilitat i la força de l'ésser humà. La funció serà el dimecres 19. (Paranimf, 20.00 hores, entrada per invitació)
 • Poesia que narra les inquietuds quotidianes de l'ésser humà, i versos fets cançons. El Grup Poètic Argila de l'Aire ens presenta el divendres 21 en la Seu Universistaria Ciutat d'Alacant un recital de cançons, música i versos titulat Tant de bo!  (Seu Ciutat d'Alacant, c/ Sant Ferran, 40, 20.30 hores, entrada lliure).

 • La Marea, de l'Aula de Teatre de la UA, torna al campus després de l'estrena ací el passat mes de maig i d'una intensa gira estival. Basada en textos d'Angélica Liddell, ens explica la història de dues famílies emigrants de Síria i Senegal que fugen de les guerres i de la pobresa. Dues famílies que en representen milers. La cita és el dimarts 25. (Paranimf, 11.30 hores, 3€. Sessió per a IES, reserves grups en ofi.cultura@ua.es)

 • I tanquen el mes El Viaje de Elliot, la banda pop nascuda a València el 2012, en la qual ressonen els grans grups espanyols dels 90. El Viaje de Elliot ens visiten en concert del Club 100 en directe el dimecres 26 amb cançons del seu nou disc Cuentos que olvidé en tu desván. (Paranimf, 20.00 hores, entrada per invitació)

 

NOVEMBRE

 • Obri el mes de novembre La exiliada, la negra, la puta, el caracol y la mística. Després de més de trenta muntatges en el seu haver, la companyia de tendència "inconformista, crítica i poètica" Teatreo de lo inestable arriba al Paranimf de la Universitat d'Alacant per a mostrar-nos el seu nou projecte, també inestable, i en el qual veurem cinc dones tancades en la lleu gàbia de la llibertat. Dijous 10. (Paranimf, 20.00 hores, dins de la XXIV MOSTRA DE TEATRE D'AUTORS CONTEMPORANIS)
 • Continuant amb les arts escèniques, Gaudint Teatre, de l'IES de la Nucia, ens presenta el dimarts 15 una versió moderna, àcida i plena d'ironia mordaç del clàssic de Molière Misantrop, estrenada enguany a l'Auditori de la Mediterrània. Hauríem de dir sempre el que pensem i fer el que diem? (Paranimf, 11.30 hores, 3€. Sessió per a IES, reserves grups en ofi.cultura@ua.es)
 • Arriba el torn del flamenc. Per problemes d'agenda, Vanessa Teba no estarà finalment amb nosaltres; en el seu lloc, podrem veure a Curro Piñana, que oferirà un concert a la Seu d'Alacant el divendres 18 acompanyat a la guitarra per Francisco Tornero. Curro Piñana pertany a una de les famílies amb més solera dins de la tradició flamenca espanyola. Té en el seu haver importants premis com ara: Lámpara Minera en el Festival Internacional del Cante de las Minas de La Unión, la Copa "Teatro Pavon" o el recentment "Patriarca del flamenco 2016". Gaudirem del seu art (Seu Ciutat d'Alacant, c/ Sant Ferran, 40, 20.00 hores, entrada lliure)

 • Què és el que els ha portat a aquesta gruta fosca on són ara? En Polifonia, de Tríade Teatre, Medea, Fedra i Clitemnestra prenen la paraula per a rememorar la seua vertadera història davant Penèlope. Mitologies per a explicar en una dramatúrgia de Diana M. de Paco. Ho podrem veure el dimarts 22. (Paranimf, 20.00 hores, entrada per invitació) • La lírica i la música solidària també estaran presents en la programació d'ACUA per a aquest inici de curs. Dimecres 30 de novembre, Ascensión Padilla, soprano, Amparo Pous, piano, i el Quartet de Corda Mare Nostrum Universitat d'Alacant oferiran un Concert Veu Solidària amb Asociació Parkinson Alacant. (Paranimf, 20.00 hores, 10€)


DESEMBRE

 • Cervantes continua present fins al final de la programació cultural de la UA durant 2016, de la qual s'acomiada a ritme de rap amb “Arkano i Chuty a l'ombra del Quixot”. Ja ho van fer en La Sexta, i ara, els dos famosos rapers, un d'ells de la casa, tornen a deixar anar el torrent de la seua imaginació davant tots nosaltres amb molins, dulcinees i el que faça falta. Un espectacle en què, a més, col·laboren alumnes d'IES, que aportaran els seus raps cervantins, i de l'Aula de Teatre de la UA, els quals escenificaran en clau d'humor histories del gran autor. Més creativitat encara per a homenatjar Cervantes! Dijous 1 de desembre. (Paranimf, 11.30 hores, 3€. Sessió per a IES, reserves grups en ofi.cultura@ua.es)
 • ACUA diu adéu per aquest primer quadrimestre en la Seu Ciutat d'Alacant amb un recital de guitarra clàssica a càrrec d'Álavaro Toscano Román. El premiat guitarrista cordovès ens oferirà un concert que porta el suggeridor títol d'A través dels segles. Divendres 2 de desembre. (Seu Ciutat d'Alacant, c/ Sant Ferran, 40, 20.30 hores, entrada lliure)

 

EXPOSICIONS

Consulta la nostra secció veu.ua.es/va/exposicions/exposicions.html i la pàgina del Museu de la Universitat d'Alacant MUA www.mua.ua.esInvitacions. Recollida d'invitacions al MIC (Informació Cultural Museu Universitat d'Alacant - n. 40 en el plànol)

Venda d'entrades: Llibrería Compas (n. 35 en el plànol), Instant Ticket(online), i una hora abans a l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES. Entrada 3 euros. Reserves grups en: ofi.cultura@ua.es

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464