Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Curs "Introducció a la gestió d'artistes i grups de rock"

Curs "Introducció a la gestió d'artistes i grups de rock"

Carlos Sempere, periodista musical, parlarà del paper de les companyies discogràfiques

Serà la primera edició d’un curs plantejat per a resoldre els dubtes sobre la seua gestió empresarial


Negocio_Rock1Alicante. Miércoles 18 de enero de 2017

Carlos Sempere, periodista musical, que ha entrevistat a Rick Parfitt de Status Quo, Rick Davies de Supertramp, Steve Howe de Yes, John Mayal o Ray Manzarek de The Doors, és un dels docents que intervé en el curs Introducción a la gestión de artistas y grupos de rock, del 6 al 9 de febrer. Entre el professorat, hi participaran també experts en economia i àrees annexes en saber d’aquest tipus d’activitats, com són especialistes en drets d’autor i en fiscalitat. Programa e inscripció

Aquesta és la primera edició d’un curs que sorgeix arran de l’experiència duta a terme amb el curs d’estiu Rock & Roll Bussines l’any 2015; té com a objectius conèixer com les estrelles del rock manegen els seus negocis i carreres artístiques, les diferents possibilitats per a fer viable econòmicament la creació musical com a servei propi d’artistes i grups de rock, i la gestió empresarial que subjau en els artistes i grups de rock (innovació, producció, màrqueting, administració i fiscalitat).

Aquest tipus d’empreses requereix conèixer la normativa específica i les tècniques de gestió que s’han d’aplicar, i que són una mica particulars. Per a això, en el curs intervindran ponents vinculats a l’economia i el saber d’aquest tipus d’activitats, com a especialistes en drets d’autor i en fiscalitat.

El periodista especialitzat en música rock Carlos Sempere, presentador del programa “La Glorieta” de Teleelx Radio Marca, participarà il·lustrant sobre el paper de les companyies discogràfiques. Sempere va ser fundador l’any 1980 de Radio Elche FM; ha sigut delegat a Alacant de M-80 Radio i director adjunt de M-80; a més, ha entrevistat desenes d’estrelles del rock, entre aquestes Rick Parfitt de Status Quo, Rick Davies de Supertramp, Steve Howe de Yes, John Mayal o Ray Manzarek de The Doors. En la seua condició de programador de continguts de M-80 ha tractat amb les principals companyies discogràfiques internacionals.

Un altre dels aspectes que es van a tractar és el consum a través de plataformes com Youtube.

La província d’Alacant ofereix centenars d’actuacions en directe i és, segons Promocionmusical.es, el sector de les bandes tribut el que més ha crescut a la província d’Alacant durant 2016, assenyala Antonino Martín Palacios, un dels professors que participen en el curs.

Està dirigit a emprenedors, gestors i professionals de la música contemporània, persones que vulguen iniciar-se professionalment en el món de la música rock, alumnat d’ADE, Dret, Turisme, Periodisme i titulacions afins, i amants del món de la música rock i en general qualsevol persona interessada.

Organitza: Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA

Negocio_Rock2
Negocio_Rock3
Negocio_Rock4

Imatges cedides per Antonino Martín Palacios

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464