Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Homenatge a Nieves Simón en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Homenatge a Nieves Simón en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Alacant, 27 de gener de 2017

L’Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (MHDM) organitza demà dissabte 28 de gener a les 11:30 hores a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal,4) l’acte feminista “Recordant Nieves” en memòria de la desapareguda Nieves Simón, un acte coordinat per Isabel Rodes.

Nieves Simón va ser fundadora del Feminari d’Alacant l’any 1980, un grup de referència en la reflexió feminista, i va estar profundament compromesa amb el feminisme i el pacifisme. També va ser fundadora del Museu de Fets i Drets de les Dones i va estar vinculada a la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (WILPF). Durant els anys 70-80 va ser locutora de ràdio i posteriorment s’incorporaria a l’empresa privada. Va desenvolupar juntament amb el seu fill tasques d’estudi, formació, tallers i programes europeus en coeducació, gènere i igualtat.

Al voltant de 20 dones formaven el grup Feminari, un grup que es va enriquir des del primer moment amb documents procedents de Suècia, aportats per Bitte Nordström. Encara que posteriorment es crearien d’altres organitzacions i associacions, el Feminari, sense estar en l’acadèmia, va posar en marxa els cursos d’estiu de Dona i Feminisme de la Universitat d’Alacant a Benidorm.

El Feminari es va dissoldre el 2005, i va donar pas a altres iniciatives com l’Aula de Debat i Formació Feminista a la Seu Universitària d’Alacant. Lligada a les seues amistats, Nieves va contribuir a fundar el 1992 el Teatre de les Somnàmbules, un projecte artístic pioner de mares feministes.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464