Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • María Dolores Mulá exposa Terra Inundada en la Seu Ciutat d'Alacant

María Dolores Mulá exposa Terra Inundada en la Seu Ciutat d'Alacant

Alacant, 16 de gener de 2016

Després del seu pas pel Museu de la Universitat d'Alacant al juny i juliol de 2016, l'exposició Terra Inundada. "María Dolores Mulá, fotògrafa" arriba a la Seu Ciutat d'Alacant (Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4), on s'inaugura el dimecres 18 de gener i romandrà fins al 2 de febrer.

L'artista catalana establida a Elx, María Dolores Mulá, va viure en la seua infància la devastadora inundació del seu petit poble. De llavors ençà, l'aigua s’ha convertit en un dels fils conductors de la seua carrera artística. Tal com afirma l'artista, «el meu treball és l'impuls que naix de la idea de recuperar la fertilitat de la terra on vaig nàixer, una vall que va quedar negada i continua submergida sota les aigües d'un pantà».

MARI%o0301A-DOLORES-MULA%o0301-001
MARI%o0301A-DOLORES-MULA%o0301-002
MARI%o0301A-DOLORES-MULA%o0301-003
Terra Inundada foto

Comissariada pel professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA, Juan Antonio Roche, i l'artista Pepe Calvo, aquesta proposta expositiva està integrada per fotografies i vídeos disposats en quatre seccions entorn de l'aigua com a tema central: «Aigua desbordada», «Aigua aturada», «Aigua trencada» i «El misteri de l'origen».

El primer apartat de l'exposició, titulat «Aigua desbordada», presenta un vídeo i quatre fotografies preses en diferents viatges de l'artista a Galícia i a la Patagònia, en les quals Mulá retrata inundacions que van tenir lloc en aquests punts tan distants del planeta. La segona secció, «Aigua aturada», conté fotos d'Islàndia, Sitges i Galícia, en les quals les aigües estancades en llacunes i cràters de volcans són les protagonistes. «Aigua trencada» és el títol de la tercera part i conté imatges d'una cascada a Islàndia. La quarta i última secció, titulada «El misteri de l'origen», exposa fotografies del naixement d'un riu a Galícia, una altra més d'una teranyina amb cascada al fons a la Patagònia, i un últim vídeo amb un paisatge, al costat d'un riu, recorrent un camí entre roures i xops.

María Dolores Mulá

Naix a la vila de Cercs, a la comarca del Berguedà, el 21 de juliol de 1953. Va cursar estudis de Geografia i Història i també es va formar en dibuix i pintura en l'Hort del Xocolater. Té, a més, estudis de museística, disseny i muntatge d'exposicions i amplis coneixements d'art contemporani. En l'actualitat desenvolupa amb gran èxit i mestratge la professió d'artista visual. 

Més informació: www.mariadoloresmula.com

 

Veure catàleg

Més informació: www.mariadoloresmula.com

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464