Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Un clàssic en el Paranimf: "Esperando a Godot", per Tossal Teatre

Un clàssic en el Paranimf: "Esperando a Godot", per Tossal Teatre

Alacant, 20 de gener de 2017

  • Dimarts 28 de febrer.
  • 11.30 hores.
  • Paranimf de la Universitat d'Alacant.
  • Sessió IES. Entrada, 3 €; reserves per a grups en ofi.cultura@ua.es.

Dirigida per Manuel Palazón, arriba al Paranimf Esperando a Godot, una obra teatral de l'escriptor irlandès i Premi Nobel de Literatura Samuel Beckett, que va ser publicada el 1952 amb el subtítol: Tragicomedia en dos actos. Està considerada com l'obra mestra del teatre de l'absurd.

 

Sinopsi

 

Vladímir i Estragó són dos rodamons que esperen en un camí al costat d'un arbre un tal Godot. Mentre esperen, juguen i reflexionen, acompanyats de vegades per dos personatges tan estranys com ells: Pozzo i Lucky, amo i criat.

Al final de cadascun dels actes apareix un missatger per a dir-los que hauran de continuar esperant perquè Godot no apareixerà aquell dia; ho farà sempre l'endemà.

La trama i els diàlegs dels personatges de l'obra és repetitiva i aborda qüestions com el tedi i la falta de sentit de l'existència humana.

 

La companyia

 

El grup Tossal Teatre va ser creat el 1992 a l'IES Pere Maria Orts i Bosch de Benidorm. En aquests 25 anys ha fet teatre ala província d'Alacant i municipis de Castella-la Manxa. El seu elenc principal està compost per professors d'eduació secundària de Benidorm. Entre els seus muntatges més excel·lents figuren autors com Alejandro Casona, Lope de Rueda, Molière, Dario Fo, Txékhov, Enrique Jardiel Poncela, Miguel de Cervantes, Ágatha Christie, Pere Calders o Ramón María del Valle-Inclán.

Actualment, Tossal duu a terme diversos muntatges: Luceros, de Woody Allen; Inténtalo, una obra sobre les malalties mentals; i Esperando a Godot, de Samuel Beckett.

 

 

Consulta la resta de la programació d'ACUA :

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464