Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Nou cicle d'exposicions a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

Nou cicle d'exposicions a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

Alacant, 23 d'octubre de 2017
Per Marc Santonja

La Càtedra Antoni Miró, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art contemporani, especialment el lligat al context valencià, col·labora en l'organització de quatre exposicions que poden veure's fins a finals del mes de novembre en diferents sales d'Alcoi i en Xàtiva.

Art dels 70, poètiques del 70

Tot un conjunt d'autors d'aquesta època

Les poètiques del trencament, de la què és bona mostra aquesta exposició de gravats sobre l’Art dels setanta, fluctuen entre tendències neofiguratives i abstractes, entre l’expressionisme, el realisme social amb marcat sentit crític, el pop i el conceptualisme més combatius. Hi participen 29 artistes amb obres i tècniques diferents, entre els quals destaquen autors com Eduard Alcoi, Antoni Alegre i Cremades, Josep Enzo i Rafael Armengol, entre uns altres.

 

Un home que fa en el sud
Rodolfo Torres

"Un home que fa en el sud" és una exposició col·lectiva en la qual es vol mostrar les obres de l'autor conegut com el Gaucho (Rodolfo Eduardo Torres), autor Uruguaià de la capital Motevideo. Una exposició d'art contemporani on es barregen els collages, amb figures humanes insinuades d'un autor "musical i literal".

"Els collages del Gaucho són la prova palpable que els somnis solidifican en algun moment, es fan tangibles, viatgen i es rebel·len (i es revelen) davant tanta virtualitat, reivindicant la fonamental connexió entre cervell i mà, entre ser, sentir i fer, permetent a vostès espectadors, exercir de cos present l'antiquíssim ritual d'apuntar-se a l'ànima d'aquell que fa".

"Art contemporani, però sense les explicacions, sense text ple de paraules buides de sentit ni plànols de recorreguts conceptuals. Art que l'única cosa que demana és justament el contrari, obrir-se a sentir davant el fet".

 

 

Un home que fa en el sud

Obra inèdita
Raül Botella

El Raül més íntim. És el que es podrà veure en aquesta exposició. La seua versió més pura i més autèntica, sobre un llenç i amb diferents tècniques, des d'aquarela a collage, passant per còmic i caricatura.

Obra inèdita és una recopilació de 70 obres de format xicotet la majoria. Dones de genolls, edificis derruïts, persones conegudes... són algunes de les temàtiques que podem trobar en aquestes obres desconegudes al públic fins al dia d'avui, obres que ni els seus propis familiars havien vist a la llum, després de 5 anys de l'adéu de l'autor.

"No ens mereixem que aquest llegat continue mitjà amagat en el seu estudi per més temps. Ací, amb Raül Botella, obra inèdita, tenim una primera part".

 

Obra inèdita

150 anys, Ferran Cabrera
Ferran Cabrera

Aprofitant el 150 aniversari del naixement de Ferran Cabrera, té lloc aquesta exposició que mostra la seua trajectòria artística més fructífera dins d'un dels períodes més interessants de la història de l'art de la nostra terra.

Amb el seu estil personal ben apreciable, i amb una temàtica alcoiana ben palpable, encara que no l'única, es poden veure des de les obres de gran format fins a les més xicotetes d'aquest gran artista. La seua obra està influïda pel segle XIX, de caràcter modernista, amb quadres de caràcter social, paisatges i retrats.

Ferran Cabrera va aconseguir en 1906 la medalla d'or en l'Exposició Nacional de Belles arts amb l'obra A l'abisme.

 

150 anys, Ferran Cabrera

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464