Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Acte de lliurament del Llorer d'Or a Sol Picó Monllor

Acte de lliurament del Llorer d'Or a Sol Picó Monllor

Alacant, 21 de novembre de 2017

El pròxim 4 de desembre, la Universitat d'Alacant lliura el seu Llorer d'Or a la coreògrafa i ballarina Sol Picó Monllor. La gala tindrà lloc a les 18.30 hores en el Teatre Principal d'Alacant. L'assistència a l'esdeveniment és lliure fins a completar l'aforament de la sala.

El Llorer d'Or és una distinció que la UA concedeix a persones amb un excel·lent prestigi a nivell nacional o internacional en el camp de les ciències, recerca científica, lletres, creació artística, esports o solidaritat.

Coreògrafa i ballarina establida a Barcelona, l'alcoiana Sol Picó és coneixedora profunda de la dansa contemporània, disciplina que es pot sentir intensament al llarg del treball coreogràfic d’aquesta. Es va graduar al Conservatori Òscar Esplà d’Alacant i va completar els seus estudis a Barcelona, París i Nova York. En 1988 va formar la seua primera companyia Danza Robadura, però és amb la companyia que porta el seu nom, la Sol Picó Compañía de Danza, creada l’any 1993, amb la qual ha desenvolupat el seu personalíssim segell.

Alguns dels guardons que té Sol Picó són, entre d’ altres, el Premi Nacional de Dansa 2016 en la categoria de creació, el Premi Max de les Arts Escèniques al Millor Espectacle de Dansa, a Millor Coreografia i a Millor Intèrpret de Dansa Femenina per Bésame el Cáctus els anys 2002 i 2003, pel Millor Espectacle i la Millor Coreografia per La dona manca… l’any 2004, al Millor Espectacle per Sirena a la Plancha, a la Millor Coreografia per Paella Mixta el 2005 i a la Millor Coreografia per El Llac dels mosques el 2009, com també el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya l’any 2004.

A més, Sol Picó posseeix un continu compromís de vinculació amb la nostra Universitat -vincle que roman en el temps- a través de la seua creativitat en la mescla de llenguatges artístics: participació en diversos cicles culturals, actuacions al Paranimf, performances en el MUA i exposicions com El Vol del Gat, que fusiona literatura, pintura i dansa al voltant de la novel·la amb el mateix nom.

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464