Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cicle de Cinema en Versió Original en Seu Sant Ferran

Cicle de Cinema en Versió Original en Seu Sant Ferran

Alacant, 26 de setembre d i2017

El 17 d'octubre s'engega una nova edició del tracicional Cicle de Cinema en Versió Original, que se celebrarà a la Seu Ciutat d'Alacant (edifici de carrer Sant Ferran) fins al 19 de desembre. L'Aula de Cinema de la UA ha preparat tres noves temàtiques i un total de 10 pel·lícules que en el seu conjunt formen un taller orientat a persones que vulguen aprofundir en l'anàlisi fílmico. Els blocs temàtics seran Dennis Villeneuve, més enllà de les convencions (octubre), Els gèneres hui (novembre) i Icíar Bollaín, realisme commovedor (desembre).

L'objectiu d'aquesta programació és aprofundir en els secrets del setè art a través del visionat de les pel·lícules escollides, amb una presentació prèvia a càrrec d'experts (crítics alacantins o professors de la UA). La projecció de les pel·lícules en versió original ajuda també a l'aprenentatge d'idiomes.

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala. Per als alumnes interessats en certificat és obligatòria la matrícula prèvia en el taller cultural en el qual s'inscriu aquesta programació, així com l'assistència a vuit de les deu pel·lícules. Per a aquests últims, la participació en els debats serà tinguda en compte, i hauran de lliurar una opinió personal sobre vuit de les pel·lícules projectades que serà avaluada pels coordinadors Israel Gil i Raúl García.

 

Com és habitual, les sessions seran els dimarts a les 19.30 hores.

 

PROGRAMACIÓ
OCTUBRE: Dennis Villeneuve, més enllà de les convencions

"El seu valor, que li diferencia de gran part de la producció cinematogràfica actual, està en la cerca que l'espectador duga a terme un qüestionament sobre la seua mirada, sobre com construïm el món a través d'ella i, per tant, sobre el llenguatge i la comunicació. Villeneuve entén que la imatge, com el llenguatge, és la pregunta. També la resposta." (Israel Parets, "Dirigit per..." nº 471)

  • Dimarts 17: PRISONERS (Prisioneros, 2013)
  • Dimarts 24: ENEMY (Enemy, 2013)
  • Dimarts 31: SICARIO (Sicario, Michelangelo Antonioni, 2015)
Presoners Enemy Sicari  

 

NOVEMBRE: Els gèneres avui

Els gèneres cinematogràfics van ser, durant diverses dècades, un patró pel qual havien de passar totes les pel·lícules d'Hollywood sota pena de mort. Així, els grans estudis proporcionaven als espectadors una guia sobre el que anaven a veure, una còmoda "pronosticabilidad". Fa temps que s'ha esvaït la cotilla genèrica, però moltes produccions cinematogràfiques poden seguir adscrivint-se a aquelles classificacions clàssiques: WESTERN, CIÈNCIA-FICCIÓ, TERROR, MUSICAL. T'oferim quatre fantàstiques "relectures" proporcionades per directors actuals. (Israel Gil, Aula de Cinema de la UA)

  • Dimarts 7: Western: HELL OR HIGH WATER (Comanchería, David Mckenzie, 2016)
  • Dimarts 14: Musical: LA LA LAND (La ciudad de las estrellas, Damien Chazelle, 2016)
  • Dimarts 21: Terror: IT FOLLOWS (It follows, David Robert Mitchell, 2014)
  • Dimarts 28: Ciència-ficció: THE ARRIVAL (La llegada, Denis Villeneuve, 2016)
Comanchería La ciutat dels estels (La La Land) It Follows L'arribada

 

DESEMBRE: Icíar Bollaín, realisme commovedor

[...] En segon lloc, és cert que el teu cinema resulta molt fresc, molt proper. Però quin mestratge demostres a l'hora de parlar del compromès des de la postura que més i millor arriba a l'espectador. Enfront d'altres autors als quals es pot emmarcar en el títol de cinema social, el teu és la lluita per millorar la societat sense oblidar en cap moment que la vida és agridulce, que el que ens fa plorar sempre ve acompanyat d'un somriure. [...] (Manuel Garrí, "Icíar Bollaín, gràcies pels teus ulls" -ABYCINE-)

També la pluja Kàtmandu, un espill en el cel L'olivera  

 

Més tallers culturals de cinema: Cicle cinema i diversitat afectiu sexual i Taller d'escriptura de guió cinematrográfico

Altres tallers culturals: seguir aquest enllaç

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464