Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Filosofia en la frontera" Conferencia de Javier de Lucas en Filosofia en Obert

"Filosofia en la frontera" Conferencia de Javier de Lucas en Filosofia en Obert

Alacant, dimarts 17 d'octubre, 2017

El dilluns 6 de novembre a les 19.00 hores tindrà lloc en el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant MARQ la tercera conferència de "Filosofía en Abierto", un cicle que reivindica la vocació pública del debat filosòfic i que compta amb quatre grans pensadors d'actualitat. Aquest mes d'octubre comptarà amb la presència de Javier de Lucas, Catedràtic i fundador de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, que ens parlarà de "Filosofía en la frontera".

 

Javier de Lucas

Francisco Javier de Lucas Martín (Múrcia, 1952)

Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia política en l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València del que va ser fundador (2004) i primer director. Ha sigut Director del Colegio de España en la Cité internationale universitaire de París (2005-2012). Va ser President de CEAR –Comisión Española de Ayuda al Refugiado- (2008-2010), membre de la Comisión de seguimiento del Plan Nacional de derechos humanos (2010-2012) i vocal del Consejo Asesor del Mecanismo Nacional español para la Prevención de la Tortura (2013-2017). Ha treballat especialment sobre problemes de drets humans, legitimitat, democràcia, ciutadania i obediència al Dret. Especialment, des de 1990, sobre polítiques migratòries i d'asil i drets humans.

Dirigeix les col·leccions de llibres “Derechos humanos” i “Cine y Derecho”, de l'editorial Tirant lo Blanch; i –juntament amb Jorge Cerdio (ITAM, México)-, codirigeix la col·lecció d'assaig "Teoría y Derecho" de la mateixa editorial.

Col·labora habitualment en Le Monde Diplomatique (edició espanyola), Al revés y al derecho (www.infolibre.es), Hora 25 (Cadena SER) i Agenda Pública (www.eldiario.es ). Ha publicat vint llibres i més de 300 articles en revistes científiques nacionals i internacionals. Per destacar solament una de les seues obres més recents: Mediterráneo, el naufragio de Europa (Tirant lo Blanch, Valencia, 2015).

 

La Filosofía en Abierto

Filosofía en Abierto"La Filosofia en abierto" és una innovadora iniciativa participada per la UA on la filosofia obri el seu fòrum a la ciutadania. L'organització han volgut emmarcar les conferències del programa en quatre museus emblemàtics d'Alacant: MUBAG, MACA, MARQ i MUA, per "les seues parets lliures i plurals", que estan sent escenari de les reflexions filosòfiques de quatre grans pensadors compromesos amb els temes del nostre temps: Manuel Cruz (diputat del Congrés i catedràtic de Filosofia Contemporània de la Universitat de Barcelona); José Luis Villacañas (catedràtic d'Història de la Filosofia, Estètica i Teoria del Coneixement a la Universitat Complutense de Madrid); Javier de Lucas (catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València), i Amelia Valcárcel (catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UNED i membre del Consell d'Estat).

Programa:
  • Dijous 25 de maig, 19.00 hores, al MUBAG, conferencia «El problema de pensar lo nuevo», a càrrec de Manuel Cruz.

  • Divendres 29 de setembre, 19.00 hores, al MACA, conferencia «Las ambivalencias del populismo» per José Luis Villacañas.

  • Dilluns 6 de novembre, 19.00 hores, al MARQ, conferencia «Filosofia en la frontera», de la mà de Javier de Lucas.

  • Divendres 1 de decembre, 19.00 hores, al MUA, conferencia «Filosofia: encarnando la emoción que la curiosidad produce» per Amelia Valcárcel.

  • Dijous 16 de novembre, com a colofó, es proposaran tallers i activitats entorn del Dia Mundial de la Filosofia que, baix diferents fórmules, continuaran convidant a l'ejerci­cio obert de la Filosofia.

http://mua.ua.es/filosofiaenabierto

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464