Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Programació d'arts escèniques ACUA: teatre,..i concerts per a començar el curs 2017/2018

Programació d'arts escèniques ACUA: teatre, dansa i concerts per a començar el curs 2017/2018

Alacant, 4 de setembre de 2017

El Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant llança el nou programa d'espectacles teatrals i musicals ACUA , que es desenvoluparà al Paranimf de la UA des del 27 de setembre fins al 22 de novembre de 2017.

Tant la comunitat universitària com la societat en general estan cridats a gaudir de deu actuacions de qualitat a preus molt reduïts (i activitats fins i tot gratuïtes). El circ teatre, amb Lucas Locus i la seua Habitación 801; la dansa, amb Pélvico d'OtraDanza; la música, amb els artistes revelació catalans Maria Arnal i Marcel Bagés; el teatre en valencià, amb El Pont Flotant en El fill que vull tindre , com també dues actuacions de la Mostra de Teatre d'Autors Contemporanis 2017 ( De Sukei a Naima i La guerra dels mons 2.0 ), o el reconeixement a la reeixida trajectòria de La Marea (producció de l'Aula de Teatre UA del 2016), formen part de les suggeridores propostes per a aquest primer quadrimestre, el programa del qual et detallem a continuació:

Recollida d'invitacions i informació:

Venda d'entrades : Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol ),  veu.ua.es/entradas (online), i una hora abans en l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES: entrada 3€. Reserves per a grups en: ofi.cultura@ua.es

Setembre - octubre 2017
Novembre 2017


ESPECTACLES

 

Dimecres 27 de setembre - 20.00 hores

Habitación 801 - Lucas Locus

ACUA es torna a posar en marxa fent un lloc al circ. Com a comiat a la programació del 8è Festival de Circ Contemporani CIRCARTE , «circ entès com a art, com a mitjà d'expressió i fusió de cultures i pobles» (Alacant,15 al 27 de setembre), el Paranimf de la UA acull Habitación 801 , un espectacle de circ teatre de la companyia Lucas Locus que reflexiona sobre la bogeria. Espectacle recomanat a partir de 12 anys. Entrada 5€ .

 

Dimarts 3 d'octubre - 11.30 hores

Besos - Aula de Teatre de la UA

La celebració del Dia de la Comunitat Valenciana (Nou d'Octubre) s'avança en la programació d'ACUA amb dues propostes. La primera serà la posada en escena d'una creació recent de l'Aula de Teatre de la UA, Besos, obra dirigida per Toni Ferri sobre el famós text escrit per Carles Alberola i Roberto García, d'Albena Teatre . Obra en valencià. Sessió per a IES. Entrada 3€ .

 

 

 

Dimecres 4 d'octubre - 20.00 hores

María Arnal i Marcel Bagés

Continuen les commemoracions del Nou d'Octubre amb el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés , que arriben al Paranimf per a presentar-nos el seu primer i aclamat àlbum 45 cervells i 1 cor (Fina Estampa, 2017). La música d'aquest duo català revelació se'ns mostra com a pont entre la tradició i la modernitat, i ens convida a beure de les dues ribes amb la guia d'unes composicions bellíssimes i l'exquisida veu de Maria. Un concert d'intimitat compartida que no et pots perdre. Entrada 10€ .

 

 

Dimecres 18 d'octubre - 20.00 hores

El fill que vull tindre - El pont flotant

Ens visita la companyia de teatre El Pont Flotant amb el seu últim muntatge, El fill que vull tindre (2016). Vint persones damunt l'escenari amb vint històries per a contar sobre l'educació i el paper dels pares, els avis, els mestres i els fills en el procés d'aprenentatge. La seua importància i el valor, la dificultat i l'esforç que requereix educar. Una obra pertanyent a la Xarxa Alcover i que té el suport de CulturArts Generalitat Valenciana. Entrada 5€ .

 

Dimarts 24 d'octubre - 11.30 hores

Comedia sin título - Aula de Teatre de la UA

El grupo de teatro clásico, bajo la dirección de Iván Jiménez, nos trae Comedia sin título , la gran obra que Federico García Lorca andaba creando cuando fue fusilado, hace ahora 80 años, y que se inserta dentro de su trilogía del Teatro Imposible junto con  Así que pasen cinco años  El público . Sesión para IES. Entrada 3€ .

 

 

 

 

Dimecres 25 d'octubre - 20.00 hores

La Marea - Aula de Teatre de la UA

La Marea , la reeixida proposta escènica d'Iván Jiménez i l'Aula de Teatre de la UA , s'acomiada on va nàixer un 17 de maig de 2016. Després de més de trenta representacions i el reconeixement de la crítica a través de diferents premis, com ara el d'Alacant a Escena 2016, Catral, Ibi, Águilas o Alhama de Murcia, el Paranimf de la UA n'acull la seua última representació. Basada en textos d'Angèlica Liddell, el muntatge ens acosta al terrible èxode que protagonitzen diàriament milers de persones des de diferents punts del món per a arribar a Europa. La vetlada comptarà amb un xicotet homenatge a la trajectòria de l'obra. Entrada 5€ .

 


Dimecres 8 de novembre - 20.00 hores

  De Sukei a Naima- Cia. La Dependent

El mes de novembre comença amb dues obres de la Mostra de Teatre d'Autors Contemporanis (XXV ed.), per a la qual el Paranimf de la UA és ja l'escenari d'acollida tradicional. El dimecres 8 la Cia. La Dependent (Alcoi) ens porta l'obra De Sukei a Naima , de Gemma Miralles. De Sukei a Naima pren com a referència, en clau de drama i aventura, l'episodi històric de l'expulsió dels moriscos el 1609, i tracta la pèrdua a través de les prohibicions i persecucions, de la identitat i la cultura del poble morisc. Obra en valencià. Informació sobre venda d'entrades en www.muestrateatro.com .Dijous 9 de novembre - 20.00 hores

La guerra dels mons 2.0 - L'Horta Teatre

Seguim amb la XXV Mostra de Teatre d'Autors Contemporanis i La guerra dels mons 2.0 , de Roberto García i escenificació de L'Horta Teatre. El 1938, Orson Welles va emetre una versió radiofònica de La guerra dels mons . Durant el programa, milions de nord-americans van creure que els marcians envaïen la Terra. Doncs bé, la capacitat d'entrar en pànic col·lectiu continua en nostra era digital. Així, La guerra dels mons 2.0 parla de la confusió que ens genera no saber què és veritat i què és mentida, i de la por com l'arma més efectiva de manipulació massiva. Un espectacle hipnòtic que barreja teatre, música en viu i noves tecnologies. Obra en valencià. Informació sobre venda d'entrades en www.muestrateatro.com .

 

 

Dimecres 15 de novembre - 11.30 hores

Els orígens de les músiques - The Entertainers Teachers

Els orígens de les músiques: des de la prehistòria fins avui . Alumnes de diferents IES d'Alacant podran assistir aquest dia a un recorregut musical per l'àmplia història de la música a través d'un concert didàctic a càrrec de The Entertainers Teachers , formació d'onze instrumentistes i cantants liderats per Benjamí Sun. Espectacle per a IES. Entrada 3€ .

 

 

 

 

Dimarts 21 de novembre - 20.00 hores

Pélvico - OtraDanza

Aquest quadrimestre, la dansa contemporània arriba al Paranimf amb Pélvico , de la companyia OtraDanza . Una peça dirigida per Asun Noales que, lluny d'eludir el que és obvi, ho subratlla: una obra pensada, coreografiada i interpretada per dones. No sobre la dona, sinó des de la dona. Amb el cos, la seua construcció i el seu moviment com a premissa. Hi col·labora Culturarts (IVC). Festival Juno a la tardor «Creadoras». Entrada 5€ . 

Dimecres 22 de novembre - 20.00 hores

#ElAmorEsChulo

ACUA acomiada la seua programació d'aquest inici de curs amb un recital poètic musical sobre l'amor titulat #ElAmorEsChulo . «Perquè l'amor sa és abans que res llibertat, ja és hora de trencar amb els mites i les cadenes d'aquest "amor romàntic" que ofega. Rescriurem el conte amb les lletres i les cançons de joves poetes i autors actuals. L'amor no dol, i ho cridem amb poesia. #AmorReal #Igualtat #Diversitat». Programació per el 25N Dia Mundial contra la Violència de Gènere. Entrada per invitació .

 

Dimecres 29 de novembre - 20.00 hores

Xavi Castillo News!

ACUA acomiada la seua programació d'aquest inici de curs amb Xavi Castillo News!, celebrant el 15e aniversari de la Asociación Cultural Dánae. L' actuació, que tindrá lugar en el Paranimf, ve de la mà de l'actor i humorista Xavi Castillo, integrant de la companyia de teatre valenciana Pot de Plom. Un monòleg amb escenificació teatral, repasant amb crítica i humor les últimes notícies d'actualitat. Tot per una bona causa.  Entrada per invitació .

Xavi Castillo News

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464