Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Taula redona per a celebrar el 130 aniversari del pintor Emilio Varela

Taula redona per a celebrar el 130 aniversari del pintor Emilio Varela

Alacant, 9 de novembre de 2017

La Universitat d'Alacant participa en les celebracions del 130 aniversari del naixement d'Emilio Varela (1887-1951), acollint una taula redona sobre el pintor alacantí. L'activitat estarà coordinada i moderada per Juan Antonio Roche Cárcel (professor titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts en la UA), i hi participaran Emilio Soler Pascual(historiador, escriptor i membre del Patronat de la Fundació MARQ), Rosa Castells (directora del MACA-Museu d'Art Contemporani d'Alacant) i Jordi Navas (periodista i historiador d'art; comissari de la mostra "El laberint lluminós"). La cita és el divendres 24 de novembre a les 20.00 hores, a la Seu Ciutat d'Alacant.

Cartel Emilio Varela

 


Emilio Varela"El laberint lluminós"

Per la seua banda, i com a acte central dels homenatges en la ciutat, el Museu Belles Arts Gravina d'Alacant(MUBAG) acollirà del 30 de novembre de 2017 a l'1 d'abril de 2018 l'exposició "El laberint lluminós", una mostra formada per 89 obres d'Emilio Varela procedents de fons de la Diputació d'Alacant, Ajuntament d'Alacant, Banc Sabadell, les famílies Sánchez-Mateo i Ros-Vila, la Fundació CAM, la Fundació Frax, i fins i tot del Museu Reina Sofia. El seu comissari és Jordi Navas, en un projecte que té el suport del Consorci de Museus.

«Coneguem Emilio Varela. El pintor i la persona. L'artista i l'ésser humà. Recorreguem "El laberint lluminós" que conforma la seua trajectòria. Els seus paisatges, els seus colors, els seus retrats. Però també el que l'empenyia a pintar aquests paisatges, a utilitzar aquests colors, a plasmar aquests retrats. Un artista del segle XX vist a través del prisma i les tecnologies del segle XXI.»

Encarnación Varela, neboda néta de l'artista, ha col·laborat en l'organització de l'exposició. «Reivindicar l'obra d'Emilio és una obligació de la nostra ciutat. Jo sempre he volgut que siga tan conegut fora d'Alacant com es mereix.» (Aquí en Alicante, 2017). «El laberint lluminós» es podrà contemplar durant cinc mesos al museu alacantí, per a després començar un itinerari per altres ciutats.

Més informació: http://varelalaberintoluminoso.com

 

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464