Saltar apartados

L'exposició

Alacant, 1 de desembre de 2017

L’artista de Burgos establit a Alacant, Frutos María, presenta l’exposició “Janus” al Museu de la Universitat d’Alacant, una mostra que serà inaugurada demà dimarts 5 de desembre a les 20 hores i que romandrà oberta al públic fins al 22 d’abril de 2018.

Horari de Nadal MUA: Obert 26, 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3, 4 y 5 de gener en horari de matí (de 9 a 14 hores). Rest de dies tancat. Reobertura el 8 de gener en horari habitual.

Comissariada per Aramis López, curador d’Art, i Juan A. Roche, professor de la Sociologia de la Cultura i de les Arts a la UA, “Janus” està inspirada en el déu grecollatí del mateix nom, divinitat ambivalent com hi ha poques, en la mesura en què remet tant als principis com als finals, als orígens i a les destinacions, a la vida i a la mort, a les portes i als camins, al cel i a la terra. Frutos María, reuneix sota aquesta temàtica unes quaranta escultures que podran veure’s a l’aire lliure, tant en l’esplanada d’entrada del MUA com en el pati central.

El recorregut expositiu està estructurat en diversos apartats: les portes (inicis), els camins (procés emocional), els espais (reflexió), les arquitectures (construcció) i les emocions (final), d’acord amb l’ideari traçat per l’artista per a compondre un argument narratiu.

 

 

Fruits MaríaFruits María va nàixer a Hontoria de Valdearados (Burgos) l’any 1959. Va fer els primers estudis en el seu poble natal on va passar la infància. La seua passió per les eines i la mecànica el va portar a estudiar mestratge industrial on comença a crear peces escultòriques en ferro. Es trasllada a viure a Alacant l’any 1985 on compagina el seu treball com a empresari amb l’art. Va fer la primera exposició el 2008 i, des de llavors, ha fet nombroses mostres, individuals i col·lectives. Treballa tant l’escultura com la pintura i utilitza per a això materials molt diversos com la fusta, el ferro, la pedra o el formigó armat. Precisament aquests materials constitueixen un element fonamental del seu estil artístic, com afirmen els comissaris de la mostra, “un estil molt instintiu, amb una creativitat que li ix molt de dins, ja que, a partir d’aquests, pensa i posa en pràctica un assumpte artístic determinat que el fa materialitzar les seues idees personals i existencials.”Twitter: @FrutosMaria1959
Facebook: https://www.facebook.com/frutosmariamartinez
Blog: http://escultorfrutosmaria.blogspot.com.es
Web: http://www.escultorfrutosmaria.com

 Fotos de la exposició en els exteriors del MUA

1
2
3
4
5
6
7
8


En la següent entrevista, feta per Fundesem, Fruits Mª ens explica més sobre la seua obra:

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464