Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Programa de benvinguda: tres dies d'activitats reben a l'alumnat de la UA

Programa de benvinguda: tres dies d'activitats reben a l'alumnat de la UA

L'ampli programa de Benvinguda a la UA tindrà lloc del 26 al 28 de setembre i ofereix activitats participatives, lúdiques i d'informació i orientació a l'estudiant 

Unes campanades que celebren el nou any acadèmic, una mostra de productes ecològics i la gala del trentè aniversari del Consell d'Estudiants són les principals novetats

Alacant. Dijous 21 de setembre de 2017

Amb més de 5.700 estudiants de nou ingrés en els seus títols de grau, la Universitat d'Alacant comença el curs acadèmic amb la ja tradicional Benvinguda a la UA, un programa d'activitats lúdiques, participatives i d'informació i orientació a l'alumnat que se celebrarà entre els dies 26 i 28 de setembre al campus de Sant Vicent del Raspeig.

L'activitat començarà amb l'acte d'inauguració, el dia 26 a la plaça de la Igualtat a les 10.30 hores, en el qual participaran el rector, Manuel Palomar (coneix el seu missatge de benvinguda), i la vicerectora d'Estudiants i Ocupació, Nuria Grané, encarregada de coordinar la Benvinguda a la UA.

Des de l'arrancada, els alumnes podran accedir a informació i orientació a través d’estands sobre serveis i unitats de la institució acadèmica, sobre inserció laboral i sobre activitats i iniciatives per a potenciar la recerca efectiva d'ocupació, a més de conèixer com poden participar de manera activa en la vida universitària a través de l'associacionisme, la representació estudiantil, el voluntariat, la mobilitat internacional o la participació en els equips esportius i grups estables d'activitats culturals.

Així, a l' estand de cultura y de llengües, personal del nostre vicerectorat t'informarà del programa d'espectacles d'arts escèniques ACUA, que arranca en breu, i de les opcions de participació en les diferents formacions musicals, teatrals i de dansa de la Universitat; en les Aules Culturals (teatre, música i cinema); en el Voluntariat Cultural i Lingüístic, i en els cursos i tallers, entre altres. La nostra revista cultural VEU i les seues xarxes socials, punt d'informació cultural referent en la UA, també hi serà present.

Els exteriors de la Biblioteca General seran l'epicentre de l'activitat durant els tres dies. En aquesta zona hi haurà actuacions de música jazz, de la Coral de la UA i del grup Acapella amb cançons de Joc de Trons, exhibicions de rugbi, d'esgrima, programa en directe de Ràdio UA i jocs esportius, entre altres propostes.

Entre el programa d'activitats es troba la Gimcana Cultural #MammaMUA, que constarà de deu preguntes/proves relacionades amb les arts i la cultura al campus, i en la qual les/els participants podran guanyar diferents premis. Les proves es realitzaran de dimarts a dijous. Coneix tots els detalls de participació.

També hi haurà altres activitats lúdiques, exhibicions esportives, experiments científics, es faran sortejos, s’entregaran regals i es podrà gaudir d'una de les novetats d'enguany, un mercat de productes ecològics que inclou food trucks en els quals es podrà degustar menjar vegetarià, vegà i típic d'altres països i que s'emmarca dins de la campanya de sensibilització de la Universitat Saludable.

Una altra novetat important d'enguany serà la celebració d'unes campanades de començament del curs acadèmic. El dilluns 26 a les 12 hores, el racó dels Poetes esdevindrà una improvisada nit de cap d'any en la qual es repartiran els tradicionals dotze grans de raïm.

De la mateixa manera, el Consell d'Estudiants tindrà un gran protagonisme enguany, ja que, a més de la seua presència en la Benvinguda a la UA amb nombroses activitats, celebrarà el trentè aniversari amb una gala que servirà de tancament al programa. Aquest acte, que serà també una trobada d'Alumni UA, tindrà lloc en el MUA el 28 de setembre a les 19.30 hores.

Segons explica Nuria Grané, la Benvinguda a la UA d'enguany «ofereix més protagonisme que mai als estudiants perquè comptem amb la seua participació activa i perquè celebrem l'aniversari del Consell d'Estudiants». Respecte d’edicions anteriors, la vicerectora d'Estudiants i Ocupació destaca que «cada any tenim més participació i, per això, també creixem en activitats. Les campanades, les propostes d'Universitat Saludable o les entitats cada vegada més nombroses que hi participen se sumen a aquest programa creat per a rebre els nostres alumnes»

 

FIRA_BENVINGUDA_UA16_1
Aula de dansa lapse benvinguda 2016
FIRA_BENVINGUDA_UA16_2

Fotografies de la Benvinguda a la UA del passat curs

 

Fotos d'aquesta edició

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464