Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Presentació del llibre "Raúl Zurita. Alegoría de la desolación y la esperanza"

Presentació del llibre "Raúl Zurita. Alegoría de la desolación y la esperanza"

Alacant, 20 de febrer de 2017

El dijous 2 de març a les 20.15 es durà a terme a la Seu Universitària Ciutat d'Alicant (Sala Rafael Altamira - C/ Ramón y Cajal, 4) la presenteación del lliure Raúl Zurita. Alegoría de la desolación y la esperanza en commemoració dels 2 anys de la incorporació com a Doctor Honoris causa per la Universitat d'Alacant del poeta xilè. Intervindran: Amparo Navarro (Vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA), Jorge Olcina (Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant), José Carlos Rovira (catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la UA i autor del pròleg) i els editors. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti CeMaB.

Raúl Zurita. Alegoría de la desolación y la esperanza està integrat per trenta-dos treballs que recorren aspectes essencials de l'obra del poeta xilè en els seus símbols, les seues geografies, la història que els sustenta i els recursos culturals que donen complexitat a un dels escriptors contemporanis més nous i amb un llenguatge més propi, tal com afirmen els seus editors, Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan i Víctor Manuel Sanchis Amat.

Des de Purgatorio (1979) a Zurita (2001), passant per una desena més de llibres poètics, assagístics i memorials, estem com diu José Carlos Rovira en les “paraules introductòries, davant  de qui és sens dubte una veu imprescindible en la poesia contemporània”

Raúl Zurita(Santiago de Chile, 1950) ha rebut el 2016 el Premi de Poesia Iberoamericana Pablo Neruda, el més important de Xile, juntament amb el Premi Nacional de Literatura que ja va obtenir l'any 2000.

 

 

Consulta la resta de la programació del CeMaB per a aquest quadrimestre:

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464