Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Tres noves exposicions a Alcoi amb la col·laboració de la Càtedra Antoni Miró

Tres noves exposicions a Alcoi amb la col·laboració de la Càtedra Antoni Miró

Dilluns, 6 de febrer de 2016

La Càtedra Antoni Miró, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art contemporani, especialment el lligat al context valencià, col·labora en l'organització de tres noves exposicions recentment inaugurades en la ciutat d'Alcoi.

 

Miralls del miracle, el patrimoni industrial redescobert
Antonio Alcaraz, Andrada, Ximo Canet, Pep Fuster, Mateo Gamón, Francesc Jarque, David Pareja, Manolo Rey Fueyo

L’exposició col·lectiva «Miralls del Miracle» és una nova mirada sobre el llegat industrial d’Alcoi, però no respon exactament al seu abast vertader. L’obra exposada planteja una reflexió a l’entorn de la ruïna. La ruïna no tan sols com a referent evocador carregat de significats, sinó com a canal que vincula entre si el passat, el present i l’esdevenidor de la societat alcoiana. Associada habitualment a la decadència d’una època i al Romanticisme que troba el seu gust en aquest
silenciós esdevenir de les coses, la ruïna emana la seua llum pròpia en el món d’allò contemporani i estan-darditzat.
Miralls del miracle / El patrimoni indus...

 

Els cossos agredits
Anna Moner, Sebastià Carratalà

«...Aproximadament al mateix temps que s’havien format les tècniques reproductives, s’havia transformat la manera de veure les grans obres. Hom ja no les pot considerar com a produccions individuals; han esdevingut creacions col·lectives, i tan poderosament que el fet d’assimilar-les està directament lligat a la condició de reduir-les» Walter Benjamin. "Tenim a l’abast totes les imatges en dispositius que les homogeneïtzen amb independèn-cia de l’origen i en treuen per complet l’aura benjaminiana –són fugisseres i intangibles, i es multipliquen fins a l’infinit–. Nosaltres n’elegim algunes, bé pel seu valor artístic, bé pel seu valor cultural, i les proveïm d’un cos que, igual que molts dels cossos representats, serà agredit –fregat, tallat, foradat, colpejat, travessat per agulles, cosit– en al·lusió a determinats referents artístics i a les qüestions de l’actualitat...".

Els Cossos agredits

 

 

Entre paisatges trobats
Martin del Burgo

"Paisatge fet de trencats, costeres i parcel·les, gran tapís teixit amb múltiples teles de diversos colors, unides per la claredat d’una ment ordenadora. Línies que es fan volum, racons que són essència, arestes que són camins. Tot açò és el que planteja Martín del Burgo en uns paisatges que acaben transcendint el sentit de mimesi per a elaborar composicions autònomes que ens apropen a l’evocació d’una realitat concreta".


El Punt de les Arts

Entre paisatges trobats, Martín del Burg...

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464