Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El CeMaB presenta diverses activitats entor.. de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela

El CeMaB presenta diverses activitats entorn de Mario Benedetti i una conferència de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela

Alacant, 14 de març de 2017

Del 24 al 28 de març, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti CeMaB ha programat dues representacions teatrals i una conferència entorn de Mario Benedetti, així com la conferència de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela "Escribir, esa aventura".

 

 

Activitats entorn de Mario Benedetti


Com a part de la seua programació, el CeMaB dedicarà els dies 24, 25 i 28 de març a recordar la figura i l'obra de l'autor que li dóna nom:

 

Una mujer desnuda y en lo oscuro

L'obra de teatre Una mujer desnuda y en lo oscuroestà basada en textos i poemes de Mario Benedetti. Va ser estrenada amb èxit en el teatre Fernán Gómez de Madrid el juny de 2015.

«Una nit d'abril de 1985, a Madrid, el poeta Mario Benedetti es prepara per a tornar al seu Uruguai natal després de vora dotze anys d'exili a causa d'una dictadura militar. A través de les seues paraules, els seus records, i sobretot, la seua poesia, assistim als seus viatges a través del Xile de Pinochet, l'Argentina dels segrestos i les desaparicions, la Cuba de Castro i la Transició espanyola, denunciant amb els seus versos la terrible i desesperada realitat d'Amèrica Llatina, mentre recrea alguns dels seus poemes més famosos. Un viatge en el qual solament l'acompanya una maleta... i una dona.

La convivència entre el poeta de l'amor i el poeta de la denúncia és el motor de tot aquest muntatge. El nostre objectiu és recuperar, recordar, el Mario Benedetti més lluitador i reivindicatiu, a través d'algunes de les seues poesies més dures i descarnades, sense oblidar-nos que va escriure aquestes paraules que ja estan gravades a foc en la nostra memòria i al nostre cor».

Direcció & dramatúrgia: Mario Hernández

Amb Emilio Linder i Esther Vega.

Recomanada per a adults. En castellà. Entrada lliure fins a completar la capacitat del local.

 

Conferència de Luisa Valenzuela

La cita següent serà amb l'escriptora argentina Luisa Valenzuela, una de les autores més reconegudes de la literatura argentina de les darreres dècades:

  • El dimarts 28 de març, les 12.00 hores impartirà la conferència "Escribir, esa aventura" en les instal·lacions del CeMaB al campus de la UA.

Luisa Valenzuela va nàixer a Buenos Aires, Argentina. Va residir uns quants anys a París i Nova York, amb llargues estades a Barcelona i Mèxic. Durant la seua dilatada carrera, que inclou ja cinquanta anys de dedicació ininterrompuda a la literatura, ha publicat més de trenta llibres, entre novel·les, volums de contes, microrelats i assajos.

La seua obra va ser editada en més de disset països d'Amèrica, Europa, Àsia i Oceania, i traduïda a l'anglès, francès, alemany, holandès, italià, portuguès, serbi, coreà, japonès i àrab. La seua particular manera de tractar temes i motius relacionats amb el poder, el cos, l'humor i el llenguatge l'han convertida en objecte d'estudi en universitats de tot el món.

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464