Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El MUA se suma a les celebracions del Dia Internacional dels Museus DIM 2017

El MUA se suma a les celebracions del Dia Internacional dels Museus DIM 2017

Alacant. Dijous, 11 de maig de 2017

Arranca una nova edició del Dia dels Museus DIM 2017 gràcies al treball conjunt de deu centres expositius d'Alacant

Enguany l'ICOM (International Council of Museums) ha proposat, per a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM, 18 de maig), el lema "Museus i històries controvertides: dir allò que no es pot dir als museus". Al voltant d'aquest lema, l'ampli programa d'activitats conjunt que han preparat els deu centres expositius alacantins participants inclou visites guiades, teatralitzades i lliures a diverses exposicions, espectacles de dansa, tallers creatius, projeccions cinematogràfiques, concerts i conferències, per a tots els gustos i edats, del 18 al 21 de maig , amb jornades de portes obertes i horaris especials. Dins del programa general, les activitats del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) s'anuncien amb un important accent en la reivindicació i la conscienciació social.

Imatge mail

El Centre Cultural Les Cigarreres, l'Institut de Cultura Juan Gil Albert, la Llotja de Peix, el Museu d'Aigües d'Alacant, el MACA (Museu d'Art Contemporani d'Alacant), el MARQ (Museu Arqueològic d'Alacant), el MUA (Museu de la Universitat d'Alacant), el MUBAG (Museu de Belles Arts Gravina), el Museu Nova Tabarca i el Museu Volvo Ocean Race participen en aquesta iniciativa cultural que va sorgir l'any 2012 gràcies a l'esforç i al treball conjunt dels responsables d'aquestes entitats.

El tema central elegit per a aquest any remarca el paper dels museus que, posant-se al servei de la societat, poden esdevenir centres de pacificació de les relacions entre els pobles. A més, subratlla com l'acceptació d'un passat dolorós constitueix un primer pas per a imaginar un futur comú sota el signe de la reconciliació. Segons destaca l'ICOM «escollint "Dir en els museus allò que no es pot dir", permet aprehendre l'incomprensible dels passats dolorosos inherents a la humanitat. Aquest tema convida el museu a posicionar-se com a actor que contribueix a apaivagar les històries traumàtiques passades gràcies a la mediació i a la pluralitat de punts de vista expressats».

Els visitants disposaran d'un passaport que hauran de segellar al final de cada visita i amb el qual podran optar a un obsequi una volta obtingut el cinquè segell. Els passaports es poden recollir des d'avui en els deu centres participants i podran començar a segellar-se a partir del dijous 18 de maig.

A més, el programa inclou un conjunt d'instal·lacions titulades «Arquitectures efímeres i controvèrsies culturals», realitzades per estudiants de tercer d'Arquitectura de la UA, amb les quals exploren el paper de l’arquitectura efímera en la potenciació de la imatge urbana dels Museus d'Alacant per a evidenciar temes de consens i controvèrsia. La professora Adriana Figueiras dirigeix els estudiants en aquesta proposta arquitectònica i artística. 

Les propostes d'Arquitectures Efímeres s'obriran al públic el dijous 18 de maig a Les Cigarreres, MUBAG, Institut de Cultura Juan Gil Albert, La Llotja, Museu Aigües d'Alacant, MACA i MUA, obert a premsa i fotògrafs que vulguen prendre imatges de les instal·lacions.

Els museus i centres culturals obriran amb entrada gratuïta.

Des del 1977, el Consell Internacional de Museus (ICOM) organitza aquesta jornada festiva amb l'objectiu de sensibilitzar el públic sobre el fet que «els museus són un mitjà important per als intercanvis culturals».Horaris i programació completa en:

https://www.facebook.com/museosdealicante/


Programació MUA i inscripcions:

http://www.mua.ua.es/archivos/2017_DIM_web.pdf

http://www.mua.ua.es/inscripciones/index.php?lang=2

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464