Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • "Filosofía en abierto": quatre grans pensad.. compromesos amb els temes del nostre temps

"Filosofía en abierto": quatre grans pensadors compromesos amb els temes del nostre temps

Alacant, 25 de maig de 2017

Cicle_FilosofiaAbiertoLa Universitat d'Alacant organitza el cicle de conferències i tallers La Filosofia en Obert, una iniciativa innovadora que naix per a reivindicar la vocació pública del debat filosòfic i obri el seu fòrum a la ciutadania. El cicle arrancarà dijous 25 de maig, i culminarà el 16 de novembre amb activitats entorn del Dia Mundial de la Filosofia.

Els organitzadors han volgut emmarcar les conferències del programa en quatre museus emblemàtics d'Alacant: el MUBAG, el MACA, el MARQ i el MUA, per «les seues parets lliures i plurals», que seran l'escenari de les reflexions filosòfiques de quatre grans pensadors compromesos amb els temes del nostre temps: Manuel Cruz (diputat del Congrés i catedràtic de Filosofia Contemporània de la Universitat de Barcelona); José Luis Villacañas (catedràtic d'Història de la Filosofia, Estètica i Teoria del Coneixement a la Universitat Complutense de Madrid); Javier de Lucas (catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política a l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València), i Amelia Valcárcel (catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UNED i membre del Consell d'Estat).

Programa:
 • Dijous 25 de maig, 19.00 hores, al MUBAG, conferencia «El problema de pensar lo nuevo», a càrrec de Manuel Cruz.

 • Divendres 29 de setembre, 19.00 hores, al MACA, conferencia «Las ambivalencias del populismo» per José Luis Villacañas.

 • Dilluns 6 de novembre, 19.00 hores, al MARQ, conferencia «Filosofia en la frontera», de la mà de Javier de Lucas.

 • Divendres 1 de desembre, 19.00 hores, al MUA, conferencia «Filosofia: encarnando la emoción que la curiosidad produce» per Amelia Valcárcel.

  Activitats al voltant del Dia Mundial de la Filosofia:

 • Dijous 16 de novembre, 13.00 hores, a la Plaça Miguel Hernández de la UA, celebració del Dia Mundial de la Filosofia amb la II Àgora: La filosofia i la política. Cartel.

 • Dilluns 27 de novembre, 12.00 hores, en el Paranimf de la UA, representació de "La Escola d'Atenes", pel col·lectiu Ciudad Filosofía. Entrada lliure, limitada a l'aforament de la sala. Cartel.

http://mua.ua.es/filosofiaenabierto

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464