Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Fregant el límit". Ressenya del concert de la Coral de la UA, per Sara J. Trigueros

"Fregant el límit". Ressenya del concert de la Coral de la UA, per Sara J. Trigueros

Alacant, 30 de maig de 2017

Coral UA Paraninfo Mayo 2017 2El passat 17 de maig , la Coral de la Universitat d'Alacant es va presentar al Paranimf de la UA per a oferir-nos un concert que arreplegava tot el treball realitzat durant l'any pel col·lectiu.

 

 

 

 

Fregant el límit

Per Sara J. Trigueros

Al llarg d’aquest curs, la Coral de la UA no ha fet més que recollir èxits. A causa d’això, l’agrupació dirigida per Shlomo Rodríguez va entrar el passat 17 de maig al Paranimf amb una seguretat que els va fer mostrar-se, fins i tot en els moments menys brillants, resolutius i animats. Durant el concert, el director va aprofitar la formació pianística que té per a acompanyar en tot moment unes veus que ja coneixia d’anys anteriors, i tots junts van oferir un repertori que va destacar per la varietat d’estils i èpoques que abraçava.

La coral va obrir la nit amb un arriscat «Jesus bleibet meine Freude» en el qual el timbre de les veus blanques quasi va fer desaparèixer els baixos de la cantata. En el conjunt, les primeres triplicaven en nombre la secció masculina del cor, un handicap que evidentment va acompanyar durant tot el concert, però que es va poder compensar per algunes peces del repertori en les quals els arranjaments polifònics van tenir un molt bon resultat, com ara « Sueños de sal» i el sorprenent resultat del «Dies irae» de Mozart, o fent destacar a diferents solistes que van diversificar el focus d’atenció, com va ser el cas de «Noi siamo zingarelle», on les primeres veus van fer un gran paper fins i tot en l’àmbit performatiu.

El repertori complet es va formar a partir d’algunes de les obres presentades l’any anterior com «Hallelujah», «Jericho» o els medley de « Les Misérables » i «Disney». A aquestes es van sumar peces clàssiques i contemporànies, fet que va fer les vegades d’espasa de doble tall: d’una banda, va contribuir a donar varietat, però també les diferents tècniques exigides a uns cantants no professionals van passar factura en moments puntuals, on es van notar alguns desajustos.

Amb tot, al llarg d’hora i mitja llarga, director i agrupació coral van aconseguir superar els avatars que se’ls van presentar per a oferir un concert el resultat global del qual va ser, una vegada més, positiu. Així ho va fer notar un públic satisfet però no cansat, que va rebre el bis acostumat—també pres del repertori de l’any anterior— amb una afectivitat semblant a la notorietat de la vetlada.

Programa:

1. «Jesus bleibet meine Freude - Cantata BWV 147 (J. S. Bach)
2. «El rossinyol» - Tradicional catalana (Arrg. A. Pérez-Moya)
3. «Edelweiss» - The sound of music (R. Rodgers, Arrg: S. Asián)
4. «What a wonderful world» (L. Armstrong)
5. «Sueños de sal» (O. Navarro)
6. «Hallelujah» (L. Cohen, Arrg: R. Emerson)
7. «Disney Medley» (A. Menken)
8. «Noi siamo zingarelle» - La Traviata (G. Verdi)
9. «West Side Story Medley» (L. Bernstein)
10. «Dies irae» - Requiem (W. A. Mozart)
11. «We are the world» (M. Jackson)
12. «Va pensiero» - Nabucco (G. Verdi)
13. «Les Misérables Medley» (C. Schönberg)
14. «Jericho» (E. Covin)

Coral UA Paraninfo Mayo 2017 2
Coral UA Paraninfo Mayo 2017 3
Coral UA Paraninfo Mayo 2017 1

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464