Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'escriptor cubà Ronaldo Menéndez presenta el seu llibre "La casa y la isla"

L'escriptor cubà Ronaldo Menéndez presenta el seu llibre "La casa y la isla"

Alacant, 24 de maig de 2017

Ronaldo Menendez altRonaldo Menéndez, escriptor nascut a l'Havana (Cuba) en 1970, estarà el dilluns 20 i dimarts 21 a la Universitat d'Alacant per a presentar la seua novel·la "La casa y la isla", pronunciat la conferència "La casa y la isla: el amor en los tiempos de la post revolución cubana" en les Seus Universitàries de Torrevella i Alacant respectivament.

"La casa y la isla" (Alianza de novelas, 2016) s'ha arribat a definir com "la novel·la mai escrita de la post Revolució cubana", en la qual conviuen l'humor àcid, el drama psicològic, les passions desbordades i un aprofundiment en la complexa realitat de l'illa, plasmat en un llenguatge de sòlida elaboració i ritme taquicàrdic, on emergeix l'Havana bohèmia i decadent, reverberant i canalla, d'escriptors «vigilats», exiliats llatinoamericans i burgesia socialista. S'hi explora des de diferents angles la lluita per la llibertat, l'esperança, l'exili i les il·lusions perdudes d'un projecte polític heretat per una generació de joves cubans que no formaven part de la revolució, però que avui protagonitzen el present de la illa.

Menéndez és llicenciat en Història de l'Art, i fundador de l'escola d'escriptura Billar de Letras. Autor de novel·les i relats, les seues narracions han aparegut en nombroses antologies a Amèrica Llatina, Espanya, Estats Units, Alemanya i França. També és conegut per diversos títols ja publicats entre els quals destaquen llibres com Rojo aceituna (Editorial Páginas de Espuma, 2014), un text acompanyat d'il·lustracions en el qual es barregen reflexió, aventures i literatura de viatges; Sobre Río Quibú (Editorial Lengua de Trapo, 2008) i De las Bestias (Editorial Lengua de Trapo, 2006).

Ronaldo Menéndez és un dels joves autors més destacats en el gènere del relat breu i va ser elegit per Eduardo Becerra per a formar part de l'elenc d'autors del llibre col·lectiu El Arquero Inmóvil: Nuevas poéticas del cuento (Páginas de Espuma, 2006), juntament altres escriptors com Andrés Neuman, Eloy Tizón, Fernando Iwasaki, Rodrigo Fresán, Ana María Shua o Marcelo Cohen. Va participar l'any 2007 en l'esdeveniment literari Bogotá39.

Web de l'autor: www.ronaldomenendez.com

Organitza, juntament amb les seus, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti CeMaB

Programa:

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464