Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Seu Universitària de Torrevella ret home..rnández en el 75 aniversari de la seua mort

La Seu Universitària de Torrevella ret homenatge al poeta Miguel Hernández en el 75 aniversari de la seua mort

Alacant. Dijous, 4 de maig de 2017

La Seu Universitària de Torrevella ofereix durant el mes de maig un cicle de conferències i un concert per a retre homenatge al poeta Miguel Hernández en el 75è aniversari de la seua mort.

  • Els actes programats comencen divendres 5 de maig, a les 20 hores, al Casino de Torrevella, passeig de Vistalegre, 14, amb la conferència titulada «Miguel Hernández: de aprendiz de la palabra a maestro del verso», impartida per la professora de la Universitat d'Alacant Carmen Alemany, i la conferència «Recordar a Miguel Hernández…» a càrrec de José Carlos Rovira, catedràtic de la UA .
  • Dissabte 13 de maig, a les 20 hores, al Centre Cultural Virgen del Carmen, carrer del Mar, 28, el compositor i guitarrista il·licità Fraskito oferirà el concert de flamenc Tierra y Sangre.

  • I per a concloure els actes, el dijous 25 de maig, a les 20 hores, està prevista la conferència a càrrec de Jesucrist Riquelme, professor de l'Institut Mare Nostrum de Torrevella, «Miguel Hernández en el cine donde no està: de la hética a la ética”, i Ángel Luis Prieto, catedràtic de la Universitat d'Alacant, que impartirà la conferència titulada «Miguel Hernández: figura en un paisaje (literario)». L'entrada per a tots els actes és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Concert flamenc de Fraskito: Tierra y Sangre 2017

Dissabte 13 de maig, a les 20 hores, al Centre Cultural Verge del Carmen. Entrada lliure limitada a l'aforament

Tierra y Sangre 2017. Sota aquest títol irromp el nou espectacle compost per Fraskito, que inclou 12 temes imbricats en la vida i l’obra del poeta, on el compositor il·licità, després de diversos anys de representacions, ha aconseguit posar banda sonora a la història de Miguel Hernández, amb l’objectiu de transmetre el missatge més clar i definit de la poesia d’aquest poeta, a més del seu codi musical únic i personal.


 

 

Francisco Rodríguez Fernández, “Fraskito”

Francisco Rodríguez Fernández, Fraskito, guitarrista i cantant nascut a Elx, gitano d’origen granadí, és un artista respectat i reconegut entre la comunitat flamenca. Des de l’edició del seu primer disc l’any 1998, s’ha treballat una prestigiosa carrera com a autor de música i lletres per a infinitat d’artistes com Remedios Amaya, Guadiana, Parrita, La Negra... i ha treballat com a músic de sessió en molts projectes que s’han dut a l’escenari.

Com a solista destaquen les seues obres:

“Camino de Agua”, 2008.
Con “Camino de Agua” Fraskito s'introdueix de ple en la guitarra. Produït per Tino Di Geraldo, comptant amb col·laboradors com Yelsi Heredia, Tomasito, Lin Cortés, David Herrington, Carles Benavent o Los Fakires, el grup de Son Cubano més popular de Santa Clara, Cuba.

“Tierra y Sangre”, 2010.
Disc homenatge a Miguel Hernández, amb l'última col·laboració per a un disc d'Enrique Morente. S'hi recullen poemes tan coneguts com “Elegía a Ramón Sijé”, “Nanas de la cebolla” o “Vientos del pueblo”, als quals Fraskito ha sabut dotar de sensibilitat i “Amencura”. Una obra catalogada per molts experts coma  "renovada".

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464