Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Presentació del llibre i audiovisual "Xarxa Alcover 20 anys. De projecte a realitat"

Presentació del llibre i audiovisual "Xarxa Alcover 20 anys. De projecte a realitat"

Alacant, 31 de maig de 2017

Dijous 1 de juny de 2017, a les 12.45 hores, es presenta a l'Espai Àgora Escènica de la Mostra de Teatre d'Alcoi el llibre i audiovisual "XX anys del Projecte Alcover", en un acte organitzat per la Mostra de Teatre d'Alcoi amb la Xarxa Alcover i la Universitat d'Alacant.

El volum va acompanyat d'un reportatge que arreplega una part de les entrevistes realitzades a diferents professionals vinculats amb la Xarxa Alcover al llarg d'aquests 20 anys, des dels membres fundadors, fins als autors, actors, directors i programadors que han sigut part de la història de la Xarxa.

La Xarxa Alcover és l'associació d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana, reunides amb l’objectiu de crear una estructura estable d’intercanvi que permeta la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.

El Projecte Alcover, embrió de l’actual Xarxa Alcover, va prendre forma al llarg de 1995. Gràcies a una sèrie de trobades entre professionals vinculats a la creació, la gestió i la programació teatral, es va perfilar un ideari, es va realitzar una primera selecció de companyies i es va concretar un calendari d’actuacions que s’iniciava el gener de 1996.

La presentació d'aquest llibre commemoratiu del seu vint aniversari comptarà amb la presència de Teresa Garcia, presidenta de la Xarxa, Ximo Quílez, subdirector del Servei de Cultura de la UA, i Eneas González, de la Unitat de Comunicació de la UA, responsable de les entrevistes del llibre.

En la redacció del llibre hi ha participat la Universitat d'Alacant, tant en la recerca i redacció de la part històrica, a través d'Iván Gisbert, com en la realització i enregistrament de les entrevistes, a càrrec d'Eneas González, Mariló Berenguer i Luis García, del Taller d'Imatge de la UA.

La portada ha sigut realitzada per Antoni Miró.

 

Avançament del reportatge "Xarxa Alcover 20 anys. De projecte a realitat". Dues dècades de trajectòria en la veu dels seus protagonistes:

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464