Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cicle d'exposicions per a juny i juliol amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

Cicle d'exposicions per a juny i juliol amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

Alacant, 12 de juny de 2017

La Càtedra Antoni Miró, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art contemporani, especialment el lligat al context valencià, col·labora en l'organització de tres exposicions que es poden veure fins a finals del mes de juliol en diferents sales d'Alcoi. Amb la participació de l'Ajuntament d'Alcoi, l'Ajuntament d'Otos, la Fundació Sabadell, el MUA, Acció Cultural del País Valencià i les sales expositives que acullen les mostres.

 

"La Pintura de Xavier Lorenzo"
Xavier Lorenzo

 

«Xavier Lorenzo (Alacant, 1950) és un artista de llarga i fecunda trajectòria, com ho demostren les més  de quaranta exposicions individuals i les innumerables de col·lectives en què ha participat després de més  de quatre dècades com a professional. Tota una carrera dedicada a pintar i a crear les seues composicions,  enquadraments o atmosferes. En definitiva, a donar vida dins del quadre.

Les obres d’aquesta exposició transmeten ofici, tècnica depurada i expressió profunda i íntima de sentiments i emocions».

 

https://web.ua.es/va/catedramiro/imagenes/cartells-expos/la-pintura-de-xavier-lorenzo.jpg

 

“Artistes i poetes. Tribut a Joan Valls”
Col·lectiva

Autors/es: Roc Candela, Ximo Canet, Dori Cantó, Jesus Cees, Vicent C.V.D. Spek, Eduard Corbí, Luisa Fuster, Nuria Fuster, Eduard Galbis, Milà Gómez, Mònica Jover, Rafael Llorens Ferri, Alfons Martin del Burgo, Aurelia Masanet, Sento Masià, Antoni Miró, Jesus Mullor, David Pastor, Mauro Pastor, Mª Lluisa Pérez, Xavier Pérez Vaquer, Enric Piera, Bea Rico, Paco Sempere, Silvia Sempere, Manuel Solbes Arjona, Jordi Vila.

 

«Joan Valls i Jordà (1917-1989) és un dels poetes valencians més importants del segle XX i, sense dubte, un dels més excel·lents. La  seua  obra  hauria  de  ser  coneguda  per  tots  els  ciutadans  del  nostre  país...»

«El seu llegat poètic arriba ara a inspirar a diversos artistes plàstics. En aquesta mostra, una vegada més, la literatura i les arts plàstiques van de la mà. Una interacció entre llenguatges que, al temps de reivindicar l’obra de Valls, serveix perquè entenguem la proximitat que manifesten l’expressió de sentiments tan habituals en la poesia de l’autor com la solitud, l’estranyesa davant del món i l’intent de rebel·lió contra les injustícies.»

 

https://web.ua.es/va/catedramiro/imagenes/cartells-expos/artistes-i-poetes.jpg

"Instants"
Juani Ruz

 

«En un temps en el qual les xarxes socials i els avenços de la telefonia mòbil ha convertit en "fotògrafs" el 80% de la població, és just reivindicar el valor d’un ofici que, de debò, en mans dels que el coneixen, és al mateix temps vocació i art.

Juani va beure de les essències de la fotografia des de xiqueta, quan la seua afició per la màgia de la imatge la va dur a l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana, on va absorbir la saviesa d’uns afeccionats, molts d’ells convertits amb el temps en mestres, que li van transmetre els secrets d’un món d’infinites possibilitats.

Juani Ruz Sillero va lligar des de ben d’hora la seua vocació al periodisme,  un  àmbit  en  el  qual  la  imatge  adquireix  una  dimensió  d’extraordinària importància. La fotografia convertida en element transmissor d’històries i realitats. Ruz va iniciar la seua carrera professional en el periòdic Ciudad. Després passaria al diari Información, on continua exercint com a periodista gràfica».
 

https://web.ua.es/va/catedramiro/imagenes/cartells-expos/instants.jpg

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464