Saltar apartados

Concerts d'estiu de l'OFUA 2017

Miguel Borrego Martín actuarà al costat de l'OFUA com a violí solista. Borrego és concertino de l'Orquestra de RTVE des de 1997, membre del Trio Arbós fins a 2014 i Premi Nacional de Música 2013.

OFUA en l'ADDA març 2016 2
OFUA en l'ADDA març 2016 4
OFUA en l'ADDA març 2016 3

Alacant, 16 de juny de 2017

La programació estival de l'Orquestra Filharmònica de la UA para enguany 2017 inclou un total de quatre concerts del dimecres 28 de juny fins al dissabte 1 de juliol, que passaran per Monòver, Guardamar del Segura, e l'ADDA i Biar, i per als quals el seu direcrtor tècnic i artístic Mihnea Ignat ha preparat un programa compost per obres de Grau-Vegara, Mendelssohn-Bartholdy i L. van Beethoven que l'OFUA interpretarà al costat de Miguel Borrego Martín com a solista.

 

PROGRAMA:


- F. Grau-Vegara - Concert Hernandiano "El amor; Josefina"

- F. Mendelssohn-Bartholdy - Concert para a violí i orquestra en mi menor Op. 64.

Solista: Miguel Borrego Martín.

- L. van Beethoven - Simfonia N. 8 en Fa Major Op. 93.

CONCERTS:
  • Dimecres, 28 de juny de 2017. Teatre Principal de Monòver.

Direcció: Mihnea Ignat.
Hora: 20:00
Entrada lliure limitada a l'aforament de l'auditori.

 

  • Dijous, 29 de juny de 2017. Guardamar del Segura (Escola de Música)

Direcció: Mihnea Ignat.
Hora: 20:00
Entrada lliure limitada a l'aforament de l'auditori.

 

  • Divendres, 30 de juny de 2017. ADDA (Auditori de la Diputació d'Alacant). Concert Veu Solidària a benefici d'APSA . Programa de mà

Direcció: Mihnea Ignat.
Hora: 20:00
Entrada - donatiu: 15€. Venda d'entrades: www.instanticket.es (habilitada Fila 0, telèfon 902 444 330), llibreria Compàs del campus de la UA, Fundació Manuel Peláez Castillo (Avda. Costa Blanca, nº 139 - 965143835),  Asociació APSA (Avda. Salamanca, nº 27 Alacant, - 902005848) i una hora abans en les taquilles del ADDA. Més informació: 965 90 97 20.

Concert benèfic a favor d'APSA, associació per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la província d'Alacant. Aquest concert compta amb el patrocini específic de la Fundació Marjal.

apsa

 

  • Dissabte, 1 de juliol de 2017. Biar (Plaça de la Constitució)

Direcció: Mihnea Ignat.
Hora: 20:00
Entrada lliure limitada a l'aforament de l'auditori.

El cicle de concerts compta amb el suport dels patrocinadors anuals de la OFUA: La Fundació Manuel Peláez, Hidraqua i Vectalia.

       vectalia   hidraqua

 

 

Miguel Borrego Martín

«La capacitat tècnica, el profund coneixement del repertori recent, la sensibilitat i la cultura musical que té son ben conegudes gràcies a la seua incansable activitat com a músic de cambra amb el Trio Arbós i com a solista». Xoán M. Carreira; 26 de març de 2012 en Mundoclasico.

Concertino de l’Orquestra de RTVE des del 1997. Ha sigut membre del Trio Arbós des de la fundació d’aquest fins a l’any 2014, i va ser Premio Nacional de Música 2013.

Actua regularment en les principals sales i festivals internacionals: Konzerthaus de Viena, Conservatori Tchaikovsky de Moscou, Acadèmia Sibelius d’Hèlsinki, Teatre Colón de Buenos Aires, Festival de Kuhmo, Bienal de Venècia, Auditori Nacional de Madrid, Wittener Tage Für Neue Kammermusic, Festival Time of Music de Viitasaari, Nuova Consonanza de Roma, Festival Internacional de Camagüey, Festivas NUMUS de Toronto, Festival Internacional d’El Salvador, Festival Internacional de Santorini, Festival de Ryedale, Quinzena Musical Donostiarra, Festival Internacional de Música Contemporània d’Alacant, Festival de Santander, Ensems de València, Teatre Central de Sevilla, Festival Internacional de Música de Granada, Teatre Reial de Madrid, Teatre Monumental de Madrid, Teatre Principal de Mallorca, Fundació Juan March,, etc. També ha actuat en nombroses ciutats europees com Dublín, Manchester, Lisboa, Brussel·les, París, i Munich, i també als EUA., Japó, Canadà, Jordània, Cuba, Puerto Rico.

Ha compartit escenari amb directors de la vàlua de Pinchas Steinberg, Walter Weller, George Pelivanian, Jesús López Cobos, Sergiu Comissiona, Antoni Ros Marbá, Miguel Ángel Gómez Martínez, Enrique García Asensio, etc. Així mateix, l’interès que té per la música actual l’ha portat a treballar i estrenar obres de compositors tan prestigiosos como Toshio Hosokawa, Cristóbal Halffter, Luis de Pablo, Beat Furrer, Iván Fedele, Georges Aperghis, Jesús Torres, Cesar Camarero, etc.

Ha actuat com a solista amb l’Orquestra de RTVE, amb la Real Filarmonia de Santiago, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra de la Regió de Murcia, Orquestra Nacional d’Ucraïna, Orquestra de Cambra Espanyola, Orquestra de Cambra Andrés Segovia, Orquestra del Summer College de Colorado Springs, Orquestra Nacional d’El Salvador, Orquestra de la Universitat de Toronto, etc. Així mateix ha col·laborat amb el Grup Enigma, Cámara XXI, Taimagranada. També ha gravat per a la Televisió Espanyola, Ràdio Nacional de España, i per als segells Col legno, Naxos, Ensayo, Fundación autor, Kairos, i Verso.

Cultiva la seua faceta pedagògica impartint classes en els Conservatoris de Teresa Berganza, Arturo Soria i Alcalà de Henares. Així mateix, fa classes magistrals a la Universitat de Toronto, la Universitat de Cleveland, el Conservatori Superior de Música de Lima. També ha sigut professor en el Curs de Música de Motril, com també professor convidat de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE.), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Jove Orquestra de Castella i Lleó, Jove Orquestra del País Basc (EGO), Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Jove Orquestra de València, Jove Orquestra de Múrcia, etc. També és convidat regularment a fer Classes Magistrals en el Conservatori de la Corunya. Farà classes en el pròxim Forum Musikae.

L’any 2012 Jesús Torres, Premi Nacional 2012, li va dedicar el seu concert per a violí i orquestra i el va estrenar aquest mateix any amb l’Orquestra de RTVE..

Els pròxims compromisos que té el portaran a la Biennale di Venezia, Festival Musica Strasbourg, Accademia Romana, Festival Casals de Puerto Rico, Santorini Festival, l’Orquestra Simfònica de RTVE sota la direcció de Walter Weller, Orquestra Simfònica de Navarra, JONDE, l’Orquestra Simfònica de Puerto Rico, Bilbao, Màlaga, Fundació Juan March, Mostra Sonora de Sueca on estrenarà obres per a violí solo de José Luis Turina, José Río-Pareja i Francisco Lara, etc.

Toca un violí Carlo Tononi (Bolonia, 1710)

 

Veure fotos del concert

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464