Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El Pati de la Ciència 2017: experiències científiques per a xiquets i joves

El Pati de la Ciència 2017: experiències científiques per a xiquets i joves

Alacant, 19 de maig de 2017

El Vicerectorat de Cultura, esport i llengües i l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, et conviden un any més a participar al campus UA en El Pati de la Ciència del campus de la UA.

El Pati de la Ciència és un projecte cultural de divulgació científica adreçat a xiquets i joves, que es va iniciar l'any 2005 a la Universitat d'Alacant. L'objectiu és acostar la ciència a la societat i fomentar la vocació científica dels més joves a un ambient educatiu informal, atractiu i lúdic. Així, mostrem que és possible aprendre i divertir-se alhora.

En El Pati de la Ciència pots veure Espectacles Científics (4, 7 i 11 de juliol; assistència lliure) de física, química i matemàtiques duts a terme per professors i reconeguts divulgadors de la ciència, en els quals es realitzen experiments sorprenents que ajuden a estimular l'interès i la curiositat per la ciència de totes les persones que hi assisteixen. També hi ha tallers científics, amb el nom de Jocs de ciència (29 de juny, 6, 13 i 20 de juliol; per a matriculats a l’Escola d’Estiu de la UA ), on els xiquets fan els seus propis experiments, la qual cosa els permet descobrir la ciència com un element proper a les seues activitats quotidianes. La samarreta científica d'enguany està dedicada a Pitàgores, el matemàtic i filòsof grec que va contribuir de manera significativa a l'avanç de la geometria, l'aritmètica, la teoria de la música i l'astronomia. Si participes, enguany també t'obsequiaran amb un sorpendente joguet científic.Et recordem que pots trobar tots els espectacles científics de l'El Pati de la Ciència en el repositori de la Universitat d'Alacant: http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/15064

El Pati de la Ciència fomenta aspectes tan importants com a la curiositat, la indagació i l'esperit crítica per a aconseguir que els xiquets i els joves desenvolupen una actitud positiva cap a la ciència.

Coordinadora: Isabel Abril
Departament de Física Aplicada, Universtitat d'Alacant

Assesor: Rafael García Molina
Departament de Física, Universitat de Múrcia

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464