Saltar apartados

El català a l'exterior

L'Institut Ramon Llull promou la difusió i l'ensenyament de la llengua, la literatura i la cultura catalanes a les universitats i altres centres d'estudi superiors a l'exterior, com a les universitats de fora del domini lingüístic.

Per exemple, l'Institut col·labora amb la Università degli studi di Napoli "L'Orientale", la qual imparteix català des de 1975. Es va iniciar amb el professor Giuseppe Sansone, i el 1983 el va precedir el professor Giuseppe Grilli com a titular i Josep Piera com a lector.

En els darrers 3 cursos acadèmics el centre ha tingut una mitjana d'entre 35 i 45 alumnes. Alguns d'ells cursen l'assignatura de Llengua i literatura catalana, mentre que un altre grup estudia català per interès personal: estades Erasmus, projectes de vida o simple curiositat lingüística.

La professora Àngels Fumadó Abad ens conta que dins dels grups que es creen s'estableixen relacions d'amistat, i el bon ambient i l'entusiasme a les aules és constant. Un dels fenòmens més curiosos és que els alumnes que assisteixen als cursos i coneixen el català comencen a valorar la seua llengua nadiua, és a dir, comencen a estimar el seu napolità.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464