Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposició pel 40 aniversari de les primeres..cions democràtiques en Seu Ciutat d'Alacant

Exposició pel 40 aniversari de les primeres eleccions democràtiques en Seu Ciutat d'Alacant

Alacant, 12 de juliol de 2017

Primeres_eleccions

 

Fins al 25 de juliol roman oberta a la Sala Juana Francés de la Seu Universitària d'Alacant (c/ Ramón y Cajal, 4. Alacant) l'exposició 40 ANIVERSARI DE LES PRIMERES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES DE 1977, comisariada per Francisco Moreno Sáez i i José Mª Perea. Aquesta mostra forma part de les activitats que la UA i el seu Arxiu de la Democràcia han desenvolupat per a commemorar, difondre i analitzar aquest fet històric.

L'exposició la componen tretze plafons amb textos explicatius, cartells de l'època i fotografies cedides pels fotògrafs Goyo, Ángel García, Perfecto Arjones i Tono Marín, a més d'imatges del mateix Arxiu de la Democràcia, de l'Arxiu Municipal d'Alacant, i dels diaris Información i La Verdad.

Entre les imatges de l'exposició es poden veure cartells de propaganda electoral dels partits polítics que van presentar les seues candidatures, pamflets i, fins i tot, curiosos cartells amb explicacions de «com votar». No falten programes electorals, portades i notícies de periòdics i revistes locals i nacionals.

Els plafons fan un recorregut amb textos explicatius que comencen amb el tens estiu de 1975; la mort de Francisco Franco l'octubre del mateix any; la proclamació del rei Joan Carles I; el govern de Suárez i la reforma política; la legalització del PCE i la convocatòria d'eleccions; les candidatures; la campanya electoral; els resultats; el camí cap a la Constitució, i un últim apartat que reflecteix com era la societat d'Alacant l'any 1977.

El 15 de juny de l'any 1977 figura entre les dates històriques de la vida espanyola. Els ciutadans tornaven a les urnes en unes eleccions democràtiques després de tres anys de guerra civil i trenta-vuit de dictadura. Un llarg parèntesi de quaranta-un anys. Els esdeveniments anteriors, des de l'estiu del 1975 i la mort del dictador Francisco Franco fins a la convocatòria i celebració d'eleccions, expliquen el dur camí cap a la democràcia reconquistada.

Horari de l'exposició:
De dilluns a divendres de 9:00 a 21:30 h.
Dissabtes de 9:00 a 14:00 h.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464