Saltar apartados

III Festival de cinema rus a Alacant CINE VOLNA

Alacant, 27 de juliol de 2017

Del 15 al 23 de setembre, la ciutat d'Alacant es converteix en un centre de difusió i mostra del cinema rus amb la tercera edició de CINEMA VOLNA. El certamen acollirà un ampli programa de projeccions (llargmetratges i curts) i trobades en els quals participaran grans noms del setè art, espanyols i russos, com Cayetana i Fernando Guillen Cuervo, Luis María Ferrández, Boris Tokarev, Karen Shakhnazarov o Sergey Zhigunov, entre altres. La Universitat d'Alacant participa de nou en el festival, i acull la mostra de curts russos en la Seu Ciutat d'Alacant.

Enguany el festival s'organitza amb la col·laboració de la Unió de Cineastes de la Federació de Rússia, el Centre de Joves Cineastes Russos i amb el Ministeri de Cultura de Rússia.

 

Programació:

La gala de la inauguració tindrà lloc en el Castell de Santa Bàrbara divendres 15 de setembre a les 19.00h.

Els dies 16, 17, 19, 20, 21, 22 de setembre es projectaran 10 pel·lícules russes actuals (de 2016 i 2017), triades per l'estudi cinematogràfic Dibut i pel Centre de Cineastes Joves de la Unió de Cineastes de Rússia, al Centre Cultural Las Cigarreras.

Les sessions de curtmetratges seran a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant dilluns 18, des de les 17:00 a 20:00h. Els guanyadors es lliuraran en la clausura del festival el dia 23 de setembre i rebran el premi del festival.

D'altra banda, les taules redones es realitzaran els dies 18, 19 i 21 de setembre, des de les 11.00 fins a les 13.30 hores (veure programació). Podrem escoltar les veus de grans professionals del cinema com a Luis María Ferrández, guionista; Fernando Guillén Cuervo, actor, guionista i director de cinema espanyol; Boris Tokarev, actor, director i productor de cinema rus i director de l'estudi cinematogràfic Dibut; i Ludmila Gladunko, actriu, guionista, directora de cinema i directora creativa de l'estudi cinematogràfic Dibut. També assistiran el director del Centre Jove de la Unió de Cineastes de Rússia, Dmitriy Yakunin. i els directors dels festivals de cinema d'Elx i Alacant Vicente Sanchís Raggio i Vicente Seba. Totes les ponències giraran al voltant del cinema a Rússia i a Espanya, incloent assumptes relacionats amb la co-producció entre els dos països. Es comptarà amb traducció simultània.

El dissabte 23 de setembre, a les 18.30 hores, el centre cultural Las Cigarreras acollirà un homenatge a la gran trajectòria de Fernando Guillén pare, actor de cinema, teatre i televisió. Dins de l'homenatge es projectarà una de les seues pel·lícules més destacades, amb subtítols en rus. Després de la pel·lícula, els seus fills, Cayetana i Fernando Guillén Cuervo, donaran una xarrada en la seua memòria.

La gala de clausura tindrà lloc al Casino Mediterrani d'Alacant el 23 de setembre a les 20.00 hores.

 

Col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (FICIE)

La III Edició del Festival de Cinema en Rus “CineVolna”col·labora per primera vegada amb el Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx.

La gran quantitat de curtmetratges russos presentats enguany (250), unit a l'interès dels productors i a l'augment de la popularitat del cinema rus en la província d'Alacant, han permès aquesta col·laboració que suposa una porta oberta al públic espanyol per a conèixer millor la cultura filmográfica russa.

La 40 Edició de Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx ha tingut enguany una elevada participació: s'han presentat treballs de 123 països i han resultat triats 143 curtmetratges per a ser projectats al públic assistent. A més, les categories habituals en aquesta edició apareix una nova: la de País Convidat. El país nominat en aquesta categoria és Rússia.

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464