Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • IV Congrés Internacional "Miguel Hernández, poeta en el mundo"

IV Congrés Internacional "Miguel Hernández, poeta en el mundo"

Alacant, 27 de juliol de 2017

En 2017 es compleixen 75 anys de la mort de Miguel Hernández, havent-se declarat com a "Any hernandiano". Per açò, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Diputació d'Alacant), la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat d'Alacant, a través del CeMaB, i la Fundació Cultural Miguel Hernández convoquen l'IV Congrés Internacional "Miguel Hernández, poeta en el món", previst per als dies 15, 16, 17 i 18 de novembre de 2017 en les ciutats d'Oriola, Alacant i Elx.

El Congrés va dirigit tant a especialistes com a aquelles persones interessades a aprofundir en la vida i obra de l'autor de El rayo que no cesa, les petjades del qual són avui dia seguides per tot el món. Es tractaran els següents blocs temàtics:

1. Miguel Hernández en Amèrica.
2. Miguel Hernández en altres llengües.
3. Difusió i tecnologies: Miguel Hernández en el segle XXI.
4. Miguel Hernández actual.

Les entitats organitzadores han configurat un Comitè Científic integrat per alguns dels més reconeguts estudiosos internacionals del poeta. Durant les sessions congressuals està també prevista la programació de taules redones i diferents activitats complementàries.

Programa complet

Pàgina web del congrés: www.congresomiguelhernandez.org.

El certamen estarà presidit per Raúl Zurita, un dels poetes més destacats en llengua castellana, Premi Iberoamericà de Poesia Pablo Neruda, Premi Nacional de Literatura de Xile, Premi iberoamericà de Lletres José Donoso 2017 i Doctor Honoris causa per la Universitat d'Alacant i la Universitat Tècnica Federico Santamaría de Xile.

 

Notícia relacionada:

"Poesía i Holocausto", conferència del poeta xilè Raúl Zurita en la seu universitària de Petrer i recital poètic a Torrevella (16 i 17 de novembre de 2017)

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464