Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposició III Residències formatives de creació i recerca PLUS 2017 Al MUA

Exposició III Residències formatives de creació i recerca PLUS 2017 Al MUA

Alacant, 7 de setembre de 2017

El treball artístic desenvolupat el passat mes de juliol per Alberto Feijóo, Le-Mat64, Jonathan Notario, Elena Rato i Jesús Jordi Velasco durant les III Residències formatives Plus del Museu de la Universitat d'Alacant MUA compleix una de les comeses finals d'aquest i es converteix en exposició del 15 de setembre al 29 d'octubre de 2017 (Sala Sempere)

En aquesta tercera edició del programa de residències formatives de creació i investigació en art contemporani PLUS, la intenció del qual és fomentar la creació, augmentar la formació i promoure la recerca artística, es van seleccionar cinc artistes en convocatòria pública per a realitzar un projecte artístic, convertint el museu en un espai de creació viu i dinàmic.

Finalitzat el procés creatiu, l'artista alacantí Alberto Feijóo presenta el seu projecte fotogràfic The Shift: el desplaçament que mitjançant derives i rutines, realitzades durant la residència, intenta dotar a la fotografia d'una dimensió física i vital, posant en relació la temporalitat amb la fragmentació de la imatge. Des d'una dimensió més pictòrica, l'artista asturiana Elena Rato ens presenta el projecte Geste contingut sobre fons altiu. Variació en 3 parts, una instal·lació pictòrica que combina diferents procediments serials imitant el procés de creació per capes característic de la calcografia. En la paret del fons trobem la pintura mural de l'artista il·licità Le-Mat64, el qual utilitza la iconografia de la màscara per a explorar l'ús i el significat d’aquesta en la cultura actual. Per la seua banda, l'artista lleonés Jonathan Notario ens mostra el seu projecte Ajuste Augmentat que pretén traslladar l'estètica i interacció pròpia dels videojocs als espais artístics amb l'objectiu d'amplificar la visió que tenim de la realitat que ens envolta i establir noves relacions amb la part lúdica i reflexionar sobre la línia entre el que és analògic i el que és digital. Finalment, el projecte Do it yourself Contemporary Art de Jesús Jordi Velasco consisteix en la creació d'una caixa que funciona com una eina que permet generar un treball creatiu a través de patrons Do it yourself.

Expo_PLUS1
Expo_PLUS2
Expo_PLUS3
Expo_PLUS4
Expo_PLUS5

Veure imatges de la inauguració en aquest àlbum de facebook

Organitzen: Universitat d'Alacant, la seua Fundació General (UAFG) i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA)

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464