Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Música, besos i llibres per a celebrar el 9 d'octubre en el campus de la UA

Música, besos i llibres per a celebrar el 9 d'octubre en el campus de la UA

María Arnal i Marcel Bagés en concert, l'obra teatral Besos i la presentació dels llibres "El valor de les Normes de Castelló" i "Els parlars valencians", en el programa d'activitats.

 

Alacant, 29 de setembre de 2017

El Servei de Llengües i el Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant han dissenyat un programa d'activitats per a celebrar la festivitat dels valencians, el 9 d'octubre, amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i els Serveis de Publicacions de la UA i la Universitat de València.

Dilluns 2 d'octubre

Els actes s'inicien dilluns 2 d'octubre amb la presentació del llibre El valor de les Normes de Castelló, a les 12.30 en el Saló de Graus de la Facultat de Dret. El llibre, editat pel Servei de Publicacions de la UA, serà presentat per la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglesias, i els autors Vicent Pitarch, Brauli Montoya i Juli Martínez i el director del Servei de Publicacions de la UA, Josep Forcadell.

Dimarts 3 d'octubre

El dimarts 3 a les 11.30 hores en el Paranimf, el grup contemporani de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, dirigit per Toni Ferri, representa l'obra "Besos", escrita per Carles Alberola i Roberto García. Composta per diferents escenes de parella amb un encaix coral, "Besos" tracta de les misèries humanes davant les relacions, de l'amor o més aviat del concepte que d'ell es té, del sexe, dels desitjos i, sobretot, de la por davant a les relacions de parella. "Besos" va aconseguir el Premi de Teatres de la Generalitat i Premi Max al millor text en català l'any 2000, i s'ha convertit en un dels majors èxits del teatre valencià.

4octBesos bànerDimecres 4 d'octubre

El programa continuarà el dimecres 4 a les 20.00 hores amb el plat fort del programa: el concert de María Arnal i Marcel Bagés, que arriben al Paranimf per a presentar en concert el seu primer i aclamat àlbum "45 Cerebros y 1 corazón" (Fina Estampa, 2017).

Arnal i Bagés són una autèntica revelació d'aquest 2017. La vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix continuen la cadena de transmissió de la música popular de la millor manera possible: creant cançons pròpies que s'incorporen al seu projecte de rescat d'enregistraments de camp, arxius digitalitzats i fonoteques de la península Ibèrica. Així, la música d'aquest duo català s'erigeix com a pont entre la tradició i la modernitat, convidant-nos a beure de les dues ribes de la mà d'unes composicions bellíssimes i de l'exquisida veu de María. Un concert d'intimitat compartida que no pots perdre't.

Venda d'entrades (10€): Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol ), veu.ua.es/entradas (online), i una hora abans en l'espai de la representació.

Dimarts 17 d'octubre

Tancarà el programa la presentació del llibre Els parlars valencians, dels professors del Departament de Filologia Catalana de la UA Vicent Beltran i Carles Segura. L'obra és el resultat d'un treball de camp sobre la dialectologia del valencià en més de 250 localitats. Ha sigut publicada per Publicacions de la Universitat de València i ha rebut el premi IEC de Lexicografia (17 d'octubre a les 12 hores, en el Saló de Graus de Filosofia i Lletres III). Presenta l'acte Sandra Monserrat, secretària del Departament de Filologia Catalana.

ELS PARLARS VALENCIANS

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464