Saltar apartados

Javier Lorenzo. Pintura

Alacant, 5 de desembre de 2017

 

La sala Sala Juana Francés de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant exposa del 5 de desembre de 2017 a l'1 de febrer de 2018 "Javier Lorenzo. Pintura", una mostra composta per dotze obres recents de l'artista alacantí, pintures totes elles que retraten moments propers i íntims. Javier mostra successos reals tamizados per la seua poderosa imaginació, al costat dels seus característics retrats d'esquena. Temàtiques com les naturaleses mortes d'objectes quotidians oposats en el seu estudi i paisatges alacantins d'àmplies perspectives completen aquesta mostra. La inauguració tindrà lloc el dimarts 5 de desembre a les 20.00 hores.

La factura pròxima al hiperealisme fotogràfic i el traç precís doten a les escenes recreades per Javier Lorenzo d'un halo tridimensional on cada element de l'obra té un paper en la composició final. L'ús de la llum i la particular mirada del pintor sobre l'escena també són trets que identifiquen un resultat final d'uns paisatges dotat de cert to poètic i gran poder d'evocació. Per als seus personatges, que retrata gairebé sempre d'esquena, Lorenzo pren models d'amics i familiars als quals situa en llocs i moments estratègicament pensats i preparats al mil·límetre.

Xavier Lorenzo (Alacant, 1950) és un artista de llarga i fecunda trajectòria, com ho demostren les més  de quaranta exposicions individuals i les innumerables de col·lectives en què ha participat després de més  de quatre dècades com a professional. Tota una carrera dedicada a pintar i a crear les seues composicions,  enquadraments o atmosferes. En definitiva, a donar vida dins del quadre.

Comissaris: Jorge Olcina i María Marco

 

Enllaços relacionats:

Catàleg de la mostra recent de Xavier Lorenzo a la Llotja de Sant Jordi d'Alcoi, juntament amb la Càtedra Antoni Miró de la UA (juny i juliol de 2017). Veure algunes obres (www.makma.net)

El más allá de Javier Lorenzo (Diari Informació, 2014)

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464